Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Απορρίφτηκε η εργοδοτική αγωγή

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία εδώ και 22 μέρες

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της εργοδοσίας της εταιρείας ΕΠΑΝΑ ΑΕ για ακόμη μια φορά προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστικότητα των 41 εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, που απεργούν για 22η μέρα ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει η εργοδοσία προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που προκήρυξε η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο εργοστάσιο από τις 29/3/2012.

Η αποφασιστικότητα, ο αταλάντευτος αγώνας των εργαζομένων και η ταξική αλληλεγγύη, που εκδηλώθηκε με οργανωτή το σωματείο και το ΠΑΜΕ, συνέβαλαν στη θετική απόφαση του δικαστηρίου. Η δικαστική απόφαση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς για πρώτη φορά δικαιώνει σε πανελλαδικό επίπεδο εργαζόμενους μετά την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για μονομερή περικοπή μισθών.

Οι εργαζόμενοι πιο ατσαλωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον απεργιακό τους αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι είναι ήδη νικητές. Επίσης σήμερα, Παρασκευή 20 Απρίλη, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην πύλη του εργοστασίου με σκοπό να ενημερώσουν για τις εξελίξεις και τη συνέχεια του απεργιακού τους αγώνα.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τονίζει πως «αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι μπορούν με την ανυποχώρητη πάλη τους, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της Δικαιοσύνης, να κερδίζουν και θετικές αποφάσεις». «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, που πλήττονται από τα ίδια βάρβαρα μέτρα, να δώσουν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και το ΠΑΜΕ, για την απόκρουση των μέτρων, την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι το κέρδος μιας χούφτας αστών».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org