Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλλει δουλειά για 4 μέρες το μήνα. Αναγκαία η σύγκληση γενικής συνέλευσης όπως ζητά εδώ και μέρες η «Εργοστασιακή Επιτροπή»

Με 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ξεκινούν αγώνα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με 4 μεροκάματα το μήνα. Στα πλαίσια της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στην πύλη όπου και θα καθοριστεί το επόμενο αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καλούνται να αντιμετωπίσουν τη σαρωτική επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος τους η εργοδοσία και συγκεκριμένα τα αραβογερμανικά μονοπώλια που με όπλο την αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και της κυβέρνησής τους, αφού συρρίκνωσαν το ναυπηγείο, τσέπωσαν πάνω από 2 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, τώρα για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο την κερδοφορία τους, αξιώνουν από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή τέσσερα μεροκάματα το μήνα. Μέτρο που φέρνει πιο κοντά και την απειλή του «λουκέτου».

Χτες, το δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων «ΤΡΙΑΙΝΑ» να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας (το οποίο η αγωγή χαρακτηρίζει «καταχρηστικό») και έχει ξεκινήσει να «μετράει» από τις 18 Απρίλη, μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 29 Μάη.

Οι εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είναι απτή επιβεβαίωση για το πόσο εγκληματική είναι η αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ΕΕ, σε βάρος συνολικά των εργαζομένων, αλλά και των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Ενώ τεράστιες είναι οι ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στην διοίκηση του σωματείου, που για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική είχαν φτάσει να παρουσιάζουν τους ιδιώτες ως «σωτήρες».

Τώρα οι παρατάξεις αυτές αρνούνται να αποδεχτούν την απολύτως αναγκαία πρόταση που από την πρώτη στιγμή κατέθεσε η παράταξη Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) για έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων και απόφαση για συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, ακολουθώντας το δρόμο που δείχνουν οι χαλυβουργοί. Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της απεργίας, η πλειοψηφία της διοίκησης καλεί σε ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πρόκειται να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία!(2013-01-08 00:00:00.0)
Καλεί σε γενική συνέλευση για αγωνιστικό πρόγραμμα και συντονισμό(2012-09-29 00:00:00.0)
Με απεργιακό αγώνα απαντούν στην εκ περιτροπής εργασία(2012-07-20 00:00:00.0)
Απήργησαν χτες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά(2012-05-08 00:00:00.0)
Νέα απεργία σήμερα και κινητοποίηση(2012-04-26 00:00:00.0)
Ξεσηκώνονται γιατί δεν ζουν με 4 μεροκάματα το μήνα(2012-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ