Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Εκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή

Σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή, 22 Απρίλη, στις 10 το πρωί καλεί όλους τους εργαζόμενους στην «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» στην Αττική, το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση, με στόχο την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην προσπάθεια της επιχείρησης να επιβάλει τη μείωση μισθών στο σύνολο των εργαζομένων μέσω ατομικών συμβάσεων. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β).

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο με απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων απέρριψε την αρχική πρόσκληση της εργοδοσίας για υπογραφή επιχειρησιακή ΣΣΕ με μείωση μισθών 10%. Στον αντίποδα, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που θα καλύπτει τουλάχιστον τις απώλειες των εισοδημάτων των εργαζομένων. Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΚΑΡΦΟΥΡ σε όλη τη χώρα μέσα από πρωτόγνωρες σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα, γενικές συνελεύσεις, αλλά και με άλλους τρόπους, εκδήλωσαν την άρνησή τους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Εστειλαν μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που θα καλύπτει τουλάχιστον, τις βασικές τους ανάγκες.

Η επιχείρηση, παρόλα αυτά, καταγγέλλει το σωματείο, και παρόλο που υπάρχουν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη επιχειρησιακής ΣΣΕ, με τελείως προκλητικό τρόπο, ζητά από τους εργαζόμενους, με διάφορα τερτίπια και απειλές, να συναινέσουν με την υπογραφή τους στη μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, βάζοντάς τους μάλιστα να υπογράψουν και σε σχετικές καταστάσεις.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν κανενός είδους χαρτί με την επιχείρηση και αυτοί που τυχόν ξεγελάστηκαν και έχουν υπογράψει σε καμία περίπτωση να μην υπογράψουν την τροποποίηση της σύμβασής τους. Καλεί παράλληλα την εταιρεία να σταματήσει αμέσως αυτές τις μεθόδους γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα βρει απέναντί της την καθολική αγωνιστική αντίδραση όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ