Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΙΛΟΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»
Επιμένει σε διώξεις συνδικαλιστών

Σειρά διώξεων κατά συνδικαλιστών προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να κάμψει κάθε αντίσταση στις νέες απολύσεις και περικοπές μισθών που σχεδιάζει, έχει εξαπολύσει ο όμιλος «Γερμανός» στον οποίο και ανήκουν τα καταστήματα «Multirama» - «Public».

Η εργοδοσία των «Multirama», όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, τον Ιούνη του 2011 μετέθεσε συνδικαλιστή, εκλεγμένο μέλος στη διοίκηση του σωματίου, από το κατάστημα του Πειραιά σε υποκατάστημα της εταιρείας στα Βριλήσσια. Στη συνέχεια, ενοχλημένη από τη συνδικαλιστική του δράση, προχώρησε την 1η Μάρτη σε απόλυση του συνδικαλιστή από το κατάστημα των Βριλησσίων.

Μετά από την αγωνιστική αντίδραση των ταξικών σωματείων και των εργαζομένων η εργοδοσία υποχρεώθηκε σε ανάκληση της απόλυσης, αλλά του κοινοποίησε εκδικητική μετάθεση σε κατάστημά της στη Μαγούλα Αττικής. Αμέσως έγινε καταγγελία της παραπάνω ενέργειας στο ΣΕΠΕ όπου και μετά από εργατική διαφορά αποφασίστηκε η ανάκληση της μετάθεσης μέχρι την οριστική λύση του θέματος.

Η εταιρεία όμως, αγνοώντας την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας εμμένει στην απόφασή της και με εξώδικο την Μεγάλη Πέμπτη του κοινοποίησε τη μετάθεση.

Παράλληλα απέλυσε συνδικαλιστή από το υποκατάστημα «Public» της εταιρείας στο «Mall» και προχώρησε σε πάνω από 120 απολύσεις. Τώρα προχωράει σε μειώσεις μισθών 17% σε όλους τους εργαζόμενους και γνωστοποίησε πως οι απολύσεις θα συνεχιστούν με στόχο οι υπάλληλοι στα κεντρικά της εταιρείας να φτάσουν τους 150, από 500 που είναι τώρα και θα εξαπλωθούν στα καταστήματα.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία και να απαιτήσουν την ανάκληση των απολύσεων και την ανεμπόδιστη δράση του σωματείου στα καταστήματα, το σταμάτημα των συνδικαλιστικών διώξεων και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδικητική απόλυση και άμεση αντίδραση του σωματείου(23/8/2014)
Σήμερα η Πανευβοϊκή 24ωρη απεργία(19/11/2011)
Απέλυσε εργαζόμενη, επειδή ...«είχε μούτρα»(2/3/2011)
Τρομοκρατικές απολύσεις σε «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» και «MULTIRAMA»(7/10/2010)
Σε σύσκεψη καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων(8/7/2010)
Απόλυση εργαζόμενης(3/4/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org