Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κανείς δε θα στερηθεί το δικαίωμα να είναι στο σωματείο

Με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης απέρριψαν κάθε αποκλεισμό από το σωματείο

Την ομόφωνη απόφαση να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να είναι μέλη του Σωματείου πήρε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Καισαριανής. Επίσης πήρε ομόφωνη απόφαση για την κλιμάκωση της πάλης και το συντονισμό της δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που αυτή φέρνει.

Στην πρώτη απόφαση καταγγέλλεται ως διασπαστική και διχαστική η απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ που απαγορεύει στους συμβασιούχους να είναι μέλη της με δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Γενικού Συμβουλίου. Και στη συνέχεια ορίζει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου Καισαριανής ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη του σωματείου, με δικαίωμα ψήφου και στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ». Η δεύτερη απόφαση είναι ίδια με αυτή που έχει πάρει ήδη το Σωματείο στην Πετρούπολη και σε άλλους δήμους και αφορά στην κλιμάκωση της πάλης με καταλήψεις, απεργίες και συλλαλητήρια, στο συντονισμό με άλλα σωματεία του κλάδου και μαζικούς φορείς της πόλης για «να μην τους επιτρέψουμε να καταργήσουν τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές και κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα».

Μαζική καταδίκη στη Ρόδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ στο ζήτημα των συμβασιούχων είναι η αιτία της μαζικής καταδίκης και αποδοκιμασίας που εισέπραξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θ. Μπαλασόπουλος (ΠΑΣΚΕ) προχτές στη Ρόδο από εκατοντάδες εργαζόμενους του Συλλόγου στο Δήμο Ροδίων. Οπως και το ότι η πλειοψηφία θέτει διαρκώς εμπόδια στην ανάπτυξη και στην κλιμάκωση των αγώνων του κλάδου.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου και, επίσης, καταγγέλλει την πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ) που υπονόμευσε την προγραμματισμένη γενική συνέλευση κάνοντας ό,τι μπορούσε για να μην υπάρχει απαρτία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ