Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικές ομολογίες

Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν, με κάθε τρόπο, τους αδελφούς Σαράντη στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους - το «γιατί», ως ευκόλως εννοούμενο, παραλείπεται - κάποια τοπικά ΜΜΕ παρασύρονται και, άθελά τους, αποκαλύπτουν μεθοδεύσεις που αποδεικνύουν το «ποιόν» της συγκεκριμένης εργοδοσίας.

Αυτό «έπαθε» και ένα ηλεκτρονικό σάιτ, που, θέλοντας να διαψεύσει τις αναφορές των συνδικαλιστών ότι οι αδελφοί Σαράντη προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό από εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποκαλύπτει πώς οργανώθηκε και καθοδηγήθηκε η τραμπούκικη επίθεση κατά της απεργιακής φρουράς στην πύλη του εργοστασίου.

Γράφει, συγκεκριμένα, επικαλούμενο ανώνυμες μαρτυρίες στελεχών της επιχείρησης: «Την πύλη του εργοστασίου δεν την μπλόκαραν οι εργαζόμενοι του "Ολύμπου", αλλά τα δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από τη Λάρισα και αλλού, συνεπικουρούμενοι από τέσσερις συνδικαλιστές του εργοστασίου. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήθελαν να εργαστούν, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στο εργοστάσιο!

Οι δε εργαζόμενοι που κατέφθασαν από τα Τρίκαλα δεν πήγαν για... δουλειά, αλλά για να σπάσουν τον κλοιό, ώστε να εισέλθουν οι αποκλεισμένοι συνάδελφοί τους καθώς και τα βυτία με το γάλα που έπρεπε να παστεριωθεί»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ