Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αφοβα στην αντεπίθεση

Ποιον εκβιάζουν με χρεοκοπία; Τον εργάτη που ψάχνει ήδη στα σκουπίδια για φαΐ; Τον άνεργο που ζει από τη βοήθεια της οικογένειας, τον παππού που κρατά απ' τη σύνταξη ίσα ίσα τα φάρμακα και μοιράζεται τα ψίχουλα με το εγγόνι;

Η εργατική τάξη σε κάθε έκφανσή της είναι ήδη χρεοκοπημένη. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα περισσότερο!

***

«Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Βουλή να το ψηφίσει», διαβεβαίωναν οι ρεπόρτερ στα αστικά κανάλια. Και πριν σβήσει η φωνή τους, στη Βουλή κατατέθηκε πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη σφαγή, αλλά ζητάνε και παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου για να είναι σίγουροι πως θα εφαρμοστεί σωστά η δανειακή σύμβαση.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», συμπλήρωναν οι ρεπόρτερ που λίγο πριν έσχιζαν τα ρούχα τους για το αντίθετο.

Κάνουν το μυαλό του ανθρώπου κουρκούτι.

Κανένας μην ακούει τι λένε τα αστικά κανάλια. Από την ίδια του την εμπειρία του ο εργάτης ξέρει πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. ήρθαν για να τσακίσουν την εργατική τάξη για πολλά πολλά χρόνια. Ηρθαν να τσακίσουν γενιές και γενιές.

Τώρα, πρέπει να ανατραπούν.

Αύριο θα χρειαστούν σκληρότεροι αγώνες για να κατακτηθούν ένα προς ένα απ' την αρχή όλα.

***

Οι λέξεις για να περιγραφεί το έγκλημα δε φτάνουν. Δεν αρκεί το σιχτίρισμα. Πρέπει να αποκτήσει έμπρακτο νόημα η λέξη «συναγερμός».

Συναγερμός τώρα, έξω στη γειτονιά, μέσα στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο χωράφι.

Συμμετοχή «συν γυναιξί και τέκνοις» στα αποψινά συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα.

Κι αύριο και μεθαύριο με κάθε μορφής κινητοποίηση.

Οργανωμένα, περιφρουρημένα, αποφασιστικά.

Η δανειακή σύμβαση δεν πρέπει να ψηφιστεί. Κι αν το τολμήσουν, να το πληρώσουν ακριβά.

***

Κανένας να μην ξεγελαστεί από το δήθεν κλάμα όσων δηλώνουν ότι με πόνο καρδιάς θα εγκρίνουν το έγκλημα για να σώσουν την πατρίδα.

Το σεντούκι των καπιταλιστών θέλουν να σώσουν, αυτή είναι η πατρίδα τους. Για να σωθεί το κεφάλαιο τσακίζουν τους εργάτες.

Σ' όσους αθώα δηλώνουν πως δεν υπάρχει άλλη πρόταση, η απάντηση δίνεται κατηγορηματικά από το ΚΚΕ: Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.

Είναι πρόταση ρεαλιστική, είναι πρόταση ριζοσπαστική. Είναι πρόταση που μπορεί να την κάνει πράξη ο αγωνιζόμενος λαός με πρώτους τους εργάτες που συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία.

***

Ασχετο: Πριν από δύο βδομάδες, ο διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Α. Παπαχελάς είχε ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ χτυπάει την επιχειρηματικότητα και κλείνει τα εργοστάσια. Του είχαμε δώσει έγκαιρα την απάντηση. Χτες, στην ίδια εφημερίδα, στο θέμα επανήλθε κάποιος Γουσέτης για να επαναλάβει ό,τι και ο Παπαχελάς. Κατανοητή η πρεμούρα τους, όπως και η ανησυχία του συνόλου των βιομηχάνων για το γεγονός ότι ο αγώνας των χαλυβουργών έχει αναχθεί σε φωτεινό παράδειγμα για το σύνολο της εργατικής τάξης, ξεπερνώντας μάλιστα τα σύνορα της Ελλάδας. Ας το χωνέψουν: Ολη η Ελλάδα θα γίνει μια «Χαλυβουργία»! Κανένας εργάτης δεν θα κάτσει να πάει άκλαφτος. Οι εργάτες μπορούν χωρίς αφεντικά. Οι καπιταλιστές δεν μπορούν χωρίς εργάτες. Το γεγονός ότι η κυβέρνησή τους και τα κόμματά τους υπέγραψαν τη θανατική καταδίκη των εργατών με τη βοήθεια των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση το τέλος του πολέμου. Αντίθετα. Τώρα είναι που κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει κάστρο αντίστασης και αντεπίθεσης. Φροντίζουν ήδη γι' αυτό οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Φροντίζουν ήδη γι' αυτό οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Φροντίζει το σύνολο των λαϊκών δυνάμεων που οργανώνεται στις λαϊκές επιτροπές, που επιλέγει κάθε μορφής οργάνωση και κινητοποίηση, με στόχο να ξεμπερδεύει ο τόπος από τα κάθε είδους παράσιτα που ζουν κυριολεκτικά από το αίμα της εργατικής τάξης.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ