Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θράσος και κοροϊδία

Την ίδια ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου συνέρχονταν οι επικεφαλής του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, για να οριστικοποιήσουν το νέο μνημόνιο, οι βουλευτές τους έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δικαιολογήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να καλλιεργήσουν αυταπάτες στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κείμενο που διακινούσε χτες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρ. Νιώτης, το οποίο συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με το οποίο προαναγγέλλονταν η ψήφιση του νέου μνημονίου και την ίδια ώρα καλούνταν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να παρατείνουν τη θητεία της, προκειμένου «να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας», τα μέτρα δηλαδή του εξοντωτικού μνημονίου.

Το θράσος και η πρόκληση στο λαό είναι τέτοια, που δε δίστασαν στο ίδιο κείμενο να συμπεριλάβουν και προτάσεις για μια σειρά μέτρα, τα οποία ζητούν να νομοθετηθούν μετά το μνημόνιο και να είναι «ισοδύναμα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων». Βγάζουν τη γλώσσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων του μόχθου που πτωχεύει η πολιτική τους και μεταξύ άλλων ζητούν απαγόρευση για μια τριετία των συναλλαγών σε ρευστό άνω των 100 ευρώ, επιστροφή φόρου 5% και 2% σε καταναλωτές και εμπόρους για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες αναλήψεων, ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, νομοσχέδιο για αυστηρότερα πόθεν έσχες, «κούρεμα» των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, εξοντωτικές ποινές για παράνομη εμπορία κ.ά.

Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, με τη δική τους ψήφο, κλέβουν από τους εργαζόμενους τον έναν μισθό μετά τον άλλο, καταδικάζουν τη λαϊκή οικογένεια να ζει στην ανέχεια και αυτό το ονομάζουν «σωτηρία της χώρας». Κι από πάνω, έρχονται προκλητικά να προτείνουν μέτρα δήθεν ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πτωχεύσει, για να τους κοροϊδέψουν ότι νοιάζονται τάχα για το λαό και να τους αποπροσανατολίσουν ότι για τα μέτρα φταίνε δήθεν τα αντικίνητρα στη φορολογία και το παράνομο εμπόριο και όχι τα προνόμια που με τη σέσουλα δίνονται στο κεφάλαιο, με πρώτο την ολοένα και φτηνότερη εργατική δύναμη. Είναι αδίστακτοι και το δείχνουν σε κάθε τους κίνηση, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης και του συστήματος που υπηρετούν. Είναι επικίνδυνοι και εχθρεύονται τα λαϊκά συμφέροντα. Να τους τιμωρήσει ο λαός, να αντεπιτεθεί, να ανατρέψει την πολιτική τους.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ