Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11180

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα σε 65 πόλεις:

Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια.

Θεσσαλονίκη, 11.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς, 11 π.μ., Ηλεκτρικός Σταθμός.


ΣΕΛ.  10   -   12

Ο λαός να κάνει όλη την Ελλάδα άπαρτο κάστρο του αγώνα

Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε το λαό να μετατρέψει κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε πολυκατάστημα, κάθε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και σχολείο σε άπαρτο κάστρο των εργαζομένων, όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία, ώστε να μην ψηφιστεί η συμφωνία, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να ξετυλιχτεί το κουβάρι προς τα εμπρός

  • Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να μετατρέψουν σε θύματα τους καπιταλιστές και εκείνο το τμήμα των μεσαίων στρωμάτων που έχουν συμφέρον από τη συνεργασία με τα μονοπώλια. Αυτή είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο.
  • Να πληρώσουν ακριβά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι καπιταλιστές που ευθύνονται για την κρίση και το χρέος που είναι όλο δικό τους. Να παραμερίσουν τους προδότες, συμβιβασμένους και εξαγορασμένους συνδικαλιστές, είναι δήμιοι του λαού, συνεργοί των βιομηχάνων.
  • Η μάχη κρίνεται σε κάθε τόπο δουλειάς, στον κλάδο, εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος, που πρέπει με τον ασταμάτητο πολιτικό αγώνα να ηττηθεί. Ο αγώνας θα είναι συνεχής, με εναλλαγές μορφών πάλης, εργατικός, λαϊκός και μόνο τέτοιος. Μαχητικός και ανυποχώρητος, με επαγρύπνηση παντού απέναντι στην προβοκάτσια, στην υπονόμευση, στην κρατική και εργοδοτική καταστολή.

ΣΕΛ.  6  -  7

*

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός και κλιμάκωση αγώνα

ΣΕΛ.  8  -  9

Επικίνδυνη ενημέρωση

Οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας, αλλά και του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων του μαύρου μετώπου για τα μέτρα - μακελειό της εργατικής τάξης, που βάζουν ταφόπλακα σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα που είχαν ακόμη απομείνει, προβλήθηκαν με «δραματικούς» τόνους από τα αστικά ΜΜΕ. Που έχουν συγκεκριμένη στόχευση, αφού ενιαία όλα τα αστικά ΜΜΕ - κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες - ενώ πρόβαλαν και εξηγούσαν τις αβάσταχτες, όπως έλεγαν, συνέπειες των νέων εγκληματικών μέτρων, έτσι για να δείξουν τάχα «συμπόνοια» στους εργάτες, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στη νεολαία, ταυτόχρονα πρόβαλλαν και τον μπαμπούλα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, της επιστροφής στη δραχμή, της στάσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα για να πάρει το κράτος τα δάνεια. Οι περισσότεροι, για να δείξουν ότι νοιάζονται τάχα για το λαό, μιλούσαν ενάντια στην τρόικα, στο πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για τα μέτρα, γιατί τάχα δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα και η οικονομία στην κρίση, μιλούσαν για μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση αφού πέφτει η αγοραστική δύναμη και δεν θα υπάρξει ανάπτυξη (καπιταλιστική εννοούν). Στη συνέχεια υπερασπίζονταν την πολιτική συγκυβέρνησης - τρόικας ως αναγκαίο μονόδρομο για τη σωτηρία της «πατρίδας», δηλαδή του κεφαλαίου. Ατιμη προπαγάνδα, στοχευμένη. Σπέρνει την πιο άγρια τρομοκρατία στους εργαζόμενους, τους οποίους υποκριτικά λυπούνται, για να υποταχτούν στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, εκεί τους οδήγησαν, για να σωθεί το κεφάλαιο και το σύστημα. Είναι επικίνδυνοι. Οι εργαζόμενοι έχουν τα δικά τους ΜΜΕ, «Ριζοσπάστη» και «902».



ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί

ΣΕΛ.  16
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη μάχη για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων

Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, δεν έχει το δικαίωμα, δε δικαιολογείται να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού. Η ΚΟ του ΚΚΕ ζητάει ονομαστική ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.


ΣΕΛ.  6
Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι άνεργοι

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ