Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ονείρων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΚΡΙΝΟ όνειρο χαρακτήρισε την προοπτική της μόνιμης ειρήνευσης στα Βαλκάνια, χτες, από το Κόσσοβο όπου βρίσκεται, ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Εμ, βέβαια, λογικό είναι να το λέει και σίγουρα ξέρει πολλά επ' αυτού ο κ. υπουργός. Πώς θα μπορούσε να μην ξέρει, όταν η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει βάλει το χεράκι της γι' αυτό;

`Η για να είμαστε πιο ακριβείς, την υπογραφή του πρωθυπουργού και τη δική του σε όλες τις αποφάσεις ωμής επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια. Από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή, μέχρι την απόφαση για το βομβαρδισμό της.

Μόνο που δεν πολυ-κολλάει αυτή η δήλωσή του με τα περί της Ελλάδας που είναι «παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή» και άλλα τέτοια! Ας μας πουν, λοιπόν, τι πραγματικό ρόλο επιδιώκουν να παίξουν στη Βαλκανική, που, κατά τη γνώμη του κ. Τσοχατζόπουλου, δε θα ειρηνεύσει ποτέ.

Κι επίσης καλό θα ήταν να μας πουν ποιος νομίζουν ότι φταίει γι' αυτό. Εκτός πια κι αν ευθύνονται οι λαοί των Βαλκανίων, που είναι από φυσικού τους φασαριόζοι και πολεμοχαρείς.

ΑΛΗΘΕΙΑ, πού τα βρήκε τα στοιχεία της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία «Ευρω-Βαρόμετρο», σύμφωνα με τα οποία οι Ελληνες στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ; Γιατί εμείς, αν θυμόμαστε καλά, 90%, για παράδειγμα, είχαν ταχθεί κατά των επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία.

Επίσης, αν δε μας απατά η μνήμη μας, οι αγρότες τάσσονται κατά των προστίμων και των ποσοστώσεων, τα συνδικάτα κατά της ελαστικοποίησης της εργασίας και των νέων αντιδραστικών εργασιακών σχέσεων και γενικώς όλος ο κόσμος κατά της λιτότητας!

Μάλλον ευσεβείς πόθους εκφράζουν κάτι τέτοιες έρευνες. Εκτός και αν ως πεδίο διεξαγωγής της σχετικής δημοσκόπησης είχαν το Μέγαρο Μαξίμου.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ