Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Υψηλοί στόχοι για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ»

Από πρόσφατη εξόρμηση για τη διάδοση του «Ρ» στην περιοχή της Αθήνας
Από πρόσφατη εξόρμηση για τη διάδοση του «Ρ» στην περιοχή της Αθήνας
Στη μάχη για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» έχουν ριχτεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία. Πραγματοποιώντας κάθε Κυριακή εξορμήσεις στις συνοικίες των πόλεων και στα χωριά, στόχο έχουν να μπει ο «Ριζοσπάστης» σε κάθε σπίτι, αποκτώντας όλο και περισσότερους αναγνώστες. Η κατάκτηση νέων χώρων, όπου διακινείται ο «Ριζοσπάστης», κάνει πιο αισιόδοξους τους κομμουνιστές για την επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει, έχοντας, βεβαίως, επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Οι δυσκολίες αυτές, ωστόσο, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ένταση της δουλιάς, μέσα από την καλύτερη οργάνωση των εξορμήσεων, για να γίνει «Ριζοσπάστης» μόνιμος σύντροφος και πηγή ενημέρωσης των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων της περιοχής.

Η προσπάθεια των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν περιορίζεται βεβαίως στις εξορμήσεις του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», καθώς θεωρούν ότι η διακίνηση και η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» πρέπει να είναι καθημερινό μέλημά τους, και σ' αυτή την κατεύθυνση κινούνται.

Ιδιαίτερη σημασία για τους κομμουνιστές της Θεσσαλίας αποκτούν οι εξορμήσεις του «Ριζοσπάστη» στα χωριά της περιοχής, όπου οι αγρότες δείχνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον να ενταχτούν στο αναγνωστικό κοινό της μοναδικής εφημερίδας που ασχολείται με τα προβλήματά τους, αναδεικνύει τις αιτίες που τα δημιουργούν, καταδεικνύει τους ενόχους για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν και υποδεικνύει την αγωνιστική στάση ζωής. Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Αχτίδας Σοφάδων-Παλαμά του ΚΚΕ, τονίζει: «Οι Κομματικές Οργανώσεις της Αχτίδας πραγματοποιούν κάθε Κυριακή εξόρμηση του "Ριζοσπάστη" σε περισσότερα από 15 χωριά της περιοχής. Είμαστε αισιόδοξοι για την αύξηση της κυκλοφορίας, καθώς όλο και περισσότεροι είναι οι κομμουνιστές που συμμετέχουν στην εξόρμηση και στη διάδοση του "Ρ". Οι αγρότες και οι άλλοι κάτοικοι των χωριών που απευθυνόμαστε, αγοράζουν και διαβάζουν το "Ρ", γιατί ξέρουν ότι μπορούν να μάθουν την αλήθεια σχετικά με ζητήματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν. Ειδικότερα όσον αφορά στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν, ξέρουν ότι διαβάζοντας το "Ρ" θα μάθουν για τις πραγματικές αιτίες που τα γεννούν. Εχουμε βάλει υψηλούς στόχους για την αύξηση της κυκλοφορίας. Χρειάζεται, βεβαίως, να εντείνουμε την προσπάθειά μας μέσα από την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της δουλιάς, γεγονός που προϋποθέτει την αποφασιστική συμβολή των στελεχών και μελών του Κόμματος σ' αυτή την κατεύθυνση».

Δυναμικό «παρών» στη μάχη για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» δίνουν στη Θεσσαλία τα μέλη της ΚΝΕ. Μιλώντας στο «Ρ» ο Αγις Τρυγάζης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, για την εξόρμηση του «Ριζοσπάστη» της περασμένης Κυριακής, με τον οποίο κυκλοφόρησε και η εφημερίδα της Οργάνωσης, ο «Οδηγητής», τονίζει: «Η εξόρμηση που έκαναν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλία ανέδειξε μεγάλες δυνατότητες για την αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη". Είναι χαρακτηριστική η ανταπόκριση των νέων που συναντήσαμε στις εστίες των ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιήσαμε εξόρμηση, καθώς και άλλων φίλων και επιρροών της ΚΝΕ που αγόρασαν την εφημερίδα. Πρέπει να επισημάνουμε ότι σε κάθε εξόρμηση που κάνουμε, όλο και περισσότεροι νέοι δείχνουν το ενδιαφέρον τους να διαβάσουν το "Ριζοσπάστη", αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα συνέχισης και έντασης της δουλιάς για να φτάνει η εφημερίδα, κάθε μέρα, σε κάθε χώρο που βρίσκεται και δρα η νεολαία. Γιατί ο "Ριζοσπάστης" είναι η μοναδική εφημερίδα που αναδεικνύει τα προβλήματα της νεολαίας και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Και βεβαίως ο "Κυριακάτικος Ριζοσπάστης" έχει ποικιλία θεμάτων που αφορούν στον πολιτισμό, στην τεχνολογία κ.α., για τα οποία η νεολαία "διψά" να μάθει.

Δε λέμε ότι δεν υπάρχουν και δυσκολίες για την επίτευξη του στόχου αύξησης της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη". Θα προσπαθήσουμε, όμως, να τις ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε όλο και περισσότερους νέους αναγνώστες του "Ριζοσπάστη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ