Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπουλη διαστρέβλωση από το «Μέγκα»

Αθλιότητα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ επιχείρησε χτες το «Μέγκα» στο κεντρικό του δελτίο, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν τις προηγούμενες μέρες το «Βήμα», ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ και άλλα Μέσα των αστών, τα οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν το Κόμμα σαν «συστημικό», που στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα περιφρουρεί τη Βουλή και άρα την αστική νομιμότητα. Το ίδιο επανέλαβε χτες και ο Γ. Πρετεντέρης, παρερμηνεύοντας συνειδητά την Αλέκα Παπαρήγα και θεωρώντας ως το πιο «αισιόδοξο μήνυμα» της χτεσινής μέρας το γεγονός ότι «η νομιμότητα του τόπου περιφρουρήθηκε από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ», αφού η παρουσία τους στο Σύνταγμα «απέτρεψε την έφοδο στη Βουλή».

Αμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ. Ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ, ζήτησε να παρέμβει στο δελτίο και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους παρουσιαστές:

-- Ειπώθηκε απ' τον κ. Πρετεντέρη ότι το ΠΑΜΕ σήμερα προστάτεψε τη Βουλή.

-- Τη διαδήλωση, είπα κ. Μαΐλη.

-- Τη διαδήλωση. Σε ό,τι μας αφορά, υπεύθυνος για να προστατεύει τη Βουλή δεν είναι το ΠΑΜΕ, είναι το κράτος. Εμείς προστατεύουμε και περιφρουρούμε τη διαδήλωση.

-- Ναι, αλλά κάτι καλό είπα για σας, δεν κατάλαβα την παρέμβασή σας.

-- Με ενόχλησε το εξής πράγμα, μας εμφανίζετε...

-- Εμείς σας εμφανίζουμε; Ηταν το ΠΑΜΕ εκεί και μπράβο και προς τιμήν του προστατέψαν αντικειμενικά τη διαδήλωση στη Βουλή, που εκπροσωπεί τη δημοκρατία σ' αυτό τον τόπο, το πήρατε άσχημα;

-- Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για τη δημοκρατία.

-- Τώρα, προς το παρόν, άλλη δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα.

-- Και επίσης έχουμε άλλη αντίληψη για το με ποιον τρόπο οι εργαζόμενοι θα φέρουν την κοινωνία την οποία θέλουν. Και προστατεύουμε τη διαδήλωση. Τα υπόλοιπα να τα χρεώσετε στην Αστυνομία. Αυτών είναι καθήκον και ευθύνη και όχι του ΠΑΜΕ, ούτε του ΚΚΕ.

Στο ίδιο δελτίο φιλοξενήθηκε αργότερα και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος, για το ίδιο θέμα, είχε τον παρακάτω διάλογο με τους παρουσιαστές:

-- Επρεπε να γίνει το ντου σήμερα;

-- Εμείς δεν περιφρουρούσαμε τη Βουλή, περιφρουρούσαμε τη διαδήλωση.

-- Εγινε κάτι καλό. Εσείς συγκρουστήκατε με τους κουκουλοφόρους...

-- Το ΠΑΜΕ συγκρούστηκε με την οργανωμένη προσπάθεια να διαλυθεί με δολοφονική επίθεση μια μεγαλειώδης συγκέντρωση χιλιάδων εργατών, που δεν είχαν εξοπλισμό. Τα κοντάρια της περιφρούρησης δεν αντιμετωπίζουν πέτρες, μολότοφ, κρότου - λάμψης και δακρυγόνα και άλλους εξοπλισμούς. Και αυτούς δεν τους βρίσκουν κάποια παιδάκια που ξυπνάνε το πρωί, παίρνουν τον εξοπλισμό και πάνε. Εδώ λοιπόν πρέπει να πάρουν την ευθύνη τους η κάθε πολιτική δύναμη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ