Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Ο ΛΑ.Ο.Σ. πιάστηκε στα πράσα

Μετά την ολοκλήρωση της χτεσινής ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το λόγο ζήτησε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. «δεν έχει καμία σχέση με κουκουλοφόρους γενικώς και με κουκουλοφόρους ειδικώς εν προκειμένω. Παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε κάτι συγκεκριμένο από την πλευρά του ΚΚΕ να μας το πείτε. Εμείς ξέρουμε ότι κανένας άνθρωπος δικός μας, μέλος δικό μας, στέλεχος δικό μας, δεν έχει καμία σχέση με το "Δεν πληρώνω". Το "Δεν πληρώνω" στην ιστοσελίδα του έχει τα πρόσωπα των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. στοχοποιημένα και επομένως καμία σχέση δεν μπορεί να έχουμε εμείς με αυτό (...) Δεν θέλουμε όμως να υπάρχει καμία εμπλοκή δική μας με πράγματα τα οποία απερίφραστα έχουμε καταδικάσει».

Απαντώντας στο ΛΑ.Ο.Σ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθάρισε: «Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι όταν το ΚΚΕ λέει κάτι το έχει σκεφτεί πάρα πολύ. Γιατί στο κάτω - κάτω δε θέλει να στοχοποιείται πάνω σε διαδόσεις και σε λάθος πράγματα. Ακούτε να δείτε, δεν ξέρω, εσείς μπορεί να μην έχετε και πολλά πράγματα υπόψη σας, μπορεί, δεν ξέρω, αλλά το κόμμα σας και την προβοκάτσια καλλιεργεί και μηχανισμούς έχει και στην αστυνομία έχει μηχανισμούς. Με τους κουκουλοφόρους μπορεί να μην είστε, αλλά, ξέρετε, οι ομπρέλες προσφέρονται για την προβοκάτσια. Εγώ δεν είπα ότι το "Δεν πληρώνω" οργάνωσε την προβοκάτσια. Είπα ότι ήταν στο μπλοκ του "Δεν πληρώνω". Και, ξέρετε, οι προβοκάτορες πάνε παντού. Ακόμα, μπορεί να μπουν και μέσα στο ΚΚΕ. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίζεται να σφυρίζει αδιάφορα για τους προβοκάτορες που επιτίθενται στο λαϊκό κίνημα, όταν με στοιχεία το ΚΚΕ έχει αποδείξει τη συμμετοχή δυνάμεών του σε ανάλογες ενέργειες. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αποτελεί το σχέδιο που ξετυλίχτηκε στη διάρκεια της μεγαλειώδους απεργιακής διαδήλωσης στην Αθήνα, στις 5 Μάη 2010, όταν από το βήμα της Βουλής ο Γ. Καρατζαφέρης προσπάθησε να ενοχοποιήσει το ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι αυτό κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στη Βουλή και να την κάψουν. Τα όσα αποκάλυψε στο ρεπορτάζ του ο «Ριζοσπάστης» είναι καταπέλτης για το ΛΑ.Ο.Σ. Αυτοί που επιχείρησαν τότε να εισέλθουν στη Βουλή, ήταν φασιστοειδή που απομονώθηκαν απ' την περιφρούρηση της πορείας του ΠΑΜΕ.

Το γεγονός ότι δεν ευοδώθηκαν τα σχέδιά τους προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους, με άρθρο που κατέθεσαν την επομένη στην ιστοσελίδα www.thermopilai.org, η οποία προβάλλει εργολαβικά τις δραστηριότητες του ΛΑ.Ο.Σ. και διαφόρων άλλων φασιστοειδών και χρυσαυγιτών. Στο άρθρο σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι τα γεγονότα που περιγράφει «δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση μιας και ο γραφών και η παρέα φίλων ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβησαν σήμερα στην απεργία την 5 ΜΑΪΟΥ του 2010». Αναφέρει πως όταν έφτασε το ΠΑΜΕ μπροστά απ' το κοινοβούλιο «ένα μέρος ανθρώπων τους αντιλήφθηκε και άρχιζε να βρίζει... Αλήτες, κλέφτες, Γα... τ. μ.... της Μ....., Προδότες, κτλ.».

Για την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ εκείνη τη μέρα, το ίδιο άρθρο σημειώνει ότι «δεν άργησε να καταλάβει ο κόσμος ότι στάθηκαν μπροστά από αυτούς για να ελέγχουν την κατάσταση να μην τους ξεφύγει ο κόσμος και συμβεί κάτι μη ελεγχόμενο (...)». Για τα γεγονότα μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ, σημειώνεται: «Το πλήθος εξαγριώθηκε και το σύνθημα δόθηκε "ΝΤΟΥ". Τότε περίπου 100 άτομα ανέβηκαν με μανία την δεξιά σκάλα του κοινοβουλίου προσπαθώντας να μπουκάρει στην βουλή! Τότε τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και ο κόσμος οπισθοχώρησε φωνάζοντας και βρίζοντας την αστυνομία».

Σε συνέχεια των παραπάνω, η προβοκατόρικη δράση του ΛΑ.Ο.Σ. καταγγέλθηκε δημόσια από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Μάη 2010, όπου ο κεντρικός ομιλητής ανέφερε: «Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Καρατζαφέρη, για οργανωτή προβοκατόρικων ομάδων. Στρατολογεί, χρησιμοποιεί και εκπαιδεύει ομάδες με στόχο να προκαλούν στις συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ. Αυτό επιχείρησε να κάνει μαζί με άλλα κυκλώματα προβοκατόρων στην προηγούμενη απεργία, στο Σύνταγμα. Τίμιοι άνθρωποι μέσα από τις γραμμές του ΛΑ.Ο.Σ. μας ενημέρωσαν γι' αυτές τις βρώμικες ενέργειες του Καρατζαφέρη. Καλούμε κάθε τίμιο άνθρωπο που ακολουθεί το κόμμα αυτό να διαχωρίσει την ευθύνη του. Καλούμε την εργατική τάξη να απομονώσει και να τσακίσει κάθε νέα απόπειρα προβοκάτσιας σε βάρος του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ