Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τρίτωσε...

Πέρσι το Μάη το ΠΑΣΟΚ σε κομπρεμί με τη ΝΔ κουρέλιασαν το δικό τους, το αστικό Σύνταγμα, ώστε να περάσει το μνημόνιο με 151 ψήφους.

Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο, ως διακρατική σύμβαση θα έπρεπε - βάσει του Συντάγματος - να ψηφιστεί από τα 3/5 των ψήφων της Βουλής...

*

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το ΠΑΣΟΚ πέρασε το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό, με τη ΝΔ να συναινεί στην πρόταση της κυβέρνησης για την εσπευσμένη ψήφισή τους.

Δηλαδή, η ΝΔ συμφώνησε στην άρον - άρον ψήφιση μιας πολιτικής με την οποία - υποτίθεται - διαφωνούσε...

*

Τώρα, έχουμε την επανάληψη, για τρίτη φορά, του ίδιου «αντιπολιτευτικού» άμα τε και «αντιμνημονιακού» από τη ΝΔ έργου. Το ΠΑΣΟΚ με την απόλυτη συναίνεση της ΝΔ έκαναν πατσαβούρι τον κανονισμό της Βουλής:

Ενώ από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα έπρεπε να μεσολαβήσει μια βδομάδα πριν γίνει η λεγόμενη «δεύτερη ανάγνωση» του νομοσχεδίου στην Επιτροπή και στη συνέχεια να πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια, εντούτοις η κυβέρνηση πρότεινε - και η ΝΔ έκανε ασμένως δεκτό το αίτημα - η διαδικασία να γίνει στο «πατ κιουτ», ώστε να επιταχυνθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (σ.σ.: με το οποίο η ΝΔ - υποτίθεται - διαφωνεί)...

*

Είναι προφανές ότι κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ