Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασύνταξη και συγκέντρωση στην Ομόνοια

Ενός λεπτού σιγή για το σύντροφό μας Δημήτρη Κοτζαρίδη. Δήλωση του Γιώργου Πέρρου στους συγκεντρωμένους

Μετά το δολοφονικό χτύπημα των κουκουλοφόρων, τα μπλοκ του ΠΑΜΕ ανασυντάσσονται, οι αλυσίδες «σφίγγουν» και πληθαίνουν. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για ώρα μπροστά στη Βουλή, αλλά, εξαιτίας της ασφυκτικής από τα χημικά ατμόσφαιρας, κατευθύνθηκαν προς την οδό Πανεπιστημίου, φωνάζοντας αμείωτα συνθήματα. Μετά τη μεγαλειώδη πορεία που πλημμύρισε την Πανεπιστημίου, οι ταξικές δυνάμεις, συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες, εργάτες και εργάτριες κατέκλυσαν την πλατεία Ομόνοιας.

Εκεί, μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Η ομιλία του διακοπτόταν διαρκώς από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων - «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»... Εκεί, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, φτάνει η πικρή είδηση. Στο άκουσμα του θανάτου του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, από το δολοφονικό χτύπημα, οι διαδηλωτές με μια φωνή βροντοφώναξαν: ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Αμέσως μετά την ομιλία, τήρησαν όλοι ενός λεπτού σιγή «για το σύντροφό μας που δολοφόνησαν οι "γνωστοί" - άγνωστοι του παρακράτους», όπως ειπώθηκε από τα μεγάφωνα. Με αυτήν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Ομόνοια ολοκληρώθηκε η χτεσινή ολοήμερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων.

Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας αναφερόμενος στο χτύπημα της διαδήλωσης ο Γιώργος Πέρρος, δήλωσε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

εργάτες και εργάτριες

Σήμερα, δώσαμε όλοι μαζί μια μάχη δυναμική, μια μάχη αποφασιστική. Σκληρή απάντηση δώσαμε στην κυβέρνηση, στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στην εργοδοσία και τη δώσαμε στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους.

Ομως, η ταξική πάλη, αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει κι ένας άλλος μηχανισμός, όπου εκεί, σε αυτό το μηχανισμό, συνυπάρχουν αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη και οι γνωστοί κουκουλοφόροι. Ολοι αυτοί μαζί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωσή μας, επιχείρησαν να χτυπήσουν τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τα λαϊκά στρώματα που βρεθήκαμε και χτες και σήμερα, κυρίως, δίνοντας απάντηση, ενωμένοι, χέρι χέρι. Χάρη, όμως, στην ψυχραιμία μας, την οργάνωσή μας και την αποφασιστικότητά μας αντιμετωπίσαμε αυτούς τους εχθρούς μας, τους αναχαιτίσαμε.

Αυτές οι δυνάμεις βγήκαν και εμφανίστηκαν πίσω και μέσα από το λεγόμενο κίνημα του "Δεν πληρώνω". Απ' αυτήν την επίθεση, θα λέγαμε -γιατί έτσι είναι- τη δολοφονική επίθεση, είχαμε συναγωνιστές τραυματίες. Είχαμε όμως απ' αυτή τη δολοφονική επίθεση και ένα συνάδελφό μας οικοδόμο νεκρό, τον γραμματέα του Παραρτήματος των Οικοδόμων του Βύρωνα. Ξανατονίζουμε, απ' αυτή τη δολοφονική επίθεση, αυτών των δυνάμεων που βγήκαν και εμφανίστηκαν μπροστά και μέσα από το λεγόμενο κίνημα "Δεν πληρώνω"»...

Να μάθουν οι εργάτες για τη βρώμικη επίθεση

...«Θέλουμε να πούμε σε όλους σας: Δεν σταμάταμε εδώ! Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε! Με μεγαλύτερο πείσμα, με μεγαλύτερη οργάνωση, και αύριο το πρωί, όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο χέρι, την εφημερίδα της εργατιάς, ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς, για αυτή τη βρώμικη υπόθεση, γι' αυτή τη δολοφονική επίθεση, να μη μείνει χώρος δουλειάς, χωρίς να ενημερωθεί εργαζόμενος. Θέλουμε να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι πέρα απ' την εργοδοσία, που είναι ο αντίπαλός μας, έχουν κι αυτές τις δυνάμεις, αυτούς τους μηχανισμούς εχθρούς και αντιπάλους και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει καλά η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα.

Θέλουμε ακόμη να πούμε ότι ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ όλη αυτήν την επίθεση, τη δολοφονία. Θέλουμε να τους πούμε το εξής: Αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να πάνε να χτυπήσουν την πόρτα σε αυτές τις δυνάμεις που τις αξιοποιούν κάθε φορά που το ΠΑΜΕ, το εργατικό κίνημα επιχειρεί να δώσει απάντηση. Εκεί να πάνε να ζητήσουν, γιατί είναι φίλοι τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο αγώνας είναι μακρύς. Δεν ξεμπερδεύει κανείς με αυτή την άγρια πολιτική με ένα ντου ή με την καταψήφισή ενός άρθρου. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί παντού. Από τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τις Επιτροπές Αγώνα, τα ψηφοδέλτιά μας, σε όλους τους χώρους. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε και θα δώσουμε, και αύριο και μεθαύριο στην κυβέρνηση, τα μονοπώλια, σε όλους αυτούς. Τους λέμε λοιπόν, δεν κάνουμε πίσω! Συνεχίζουμε! Δυνατά, αποφασιστικά, μαχητικά!

Τελειώνουμε εδώ τη σημερινή μας ολοήμερη κινητοποίηση από το πρωί στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους. Φεύγουμε από δω όπως ήρθαμε, συντεταγμένα, οργανωμένα και συνεχίζουμε αύριο χωρίς να χάσουμε χρόνο, χωρίς να πάει ούτε μια ώρα χαμένη, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ