Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο οργανωμένος λαός κουρέλιασε τη δράση των παρακρατικών

Το μεγαλείο του οργανωμένου και ταξικά συνειδητοποιημένου λαού ξεδιπλώθηκε χθες, εξουδετερώνοντας το δολοφονικό σχέδιο παρακρατικών και προβοκατόρων να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με κάθε τίμημα, χωρίς να υπολογίζουν ούτε ανθρώπινες ζωές.

Λίγο πριν τις 3 μ.μ. στην οδό βασιλέως Γεωργίου, έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια»: Κουκουλοφόροι «οπλισμένοι» σαν «αστακοί» αρχίζουν την προβοκάτσια προκαλώντας με βρισιές μια ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ. Οσο οι διαδηλωτές και οι δυνάμεις της περιφρούρησης δεν απαντούν στις προκλήσεις, τόσο εκείνοι «σκυλιάζουν» μέχρι που απροκάλυπτα επιτίθενται στο συγκεντρωμένο πλήθος. Με τυφλή βία πετούν μέσα στα μπλοκ πέτρες, κοτρόνες και μάρμαρα, καπνογόνα, μολότοφ, λοστούς, πυροσβεστήρες, ακόμα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίζονται, ανοίγουν κεφάλια και κάποιοι καίγονται.

Αμέσως ο κόσμος που βρίσκεται στα πεζοδρόμια και στους γύρω δρόμους μπαίνει στα μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ανασυντάσσεται, συσπειρώνεται σαν μια γροθιά. Από τα μεγάφωνα, συνδικαλιστές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους διαδηλωτές: «Περιφρουρημένα δίνουμε τη μάχη να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Ο αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση και όλοι αυτοί που θέλουν να μας αλυσοδέσουν. Τα επεισόδια που επιχειρούν κάποιοι, βοηθούν να περάσει το νομοσχέδιο. Ψυχραιμία! Μένουμε εδώ! Βροντοφωνάζουμε τα συνθήματά μας. Να τους φοβίσουμε. Ψηλά το κεφάλι, ψηλά τις σημαίες! Το σχέδιό τους είναι προμελετημένο. Παραμένουμε εδώ, απομονώνουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν επεισόδια. Οργανωμένα και συντεταγμένα διαδηλώνουμε να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο». Ξεσκεπάζοντας την προβοκατόρικη και δολοφονική δράση των κουκουλοφόρων ακούγεται από τα μεγάφωνα: «Πετάνε πέτρες στους διαδηλωτές. Με ποιους είναι; Απομονώστε τους χαφιέδες!».

Ολη αυτή την ώρα τα συνθήματα ακούγονται μυριόστομα: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

«Ενας για όλους και όλοι για έναν. Να σταματήσουμε όλα τα θανατηφόρα σχέδια της κυβέρνησης. Εργάτες! Εχουμε έναν κοινό αντίπαλο. Αντίσταση, οργάνωση, ανατροπή αυτής της κυβέρνησης», συνεχίζονται αμείωτα τα καλέσματα των ταξικών δυνάμεων.

Κάθε φορά που οι δυνάμεις της περιφρούρησης αντεπιτίθενται με στόχο να απομονώσουν τους προβοκάτορες, ο κόσμος ξεσηκώνεται μαζί τους. Χειροκροτούν, τους δίνουν κουράγιο, τους εμψυχώνουν. Κάποιοι από τους διαδηλωτές, οργισμένοι από το απροκάλυπτα δολοφονικό χτύπημα, παίρνουν τους προβοκάτορες στο κατόπι, ενώ όλος ο κόσμος φωνάζει: «Χαφιέδες! Χαφιέδες! Ρουφιάνοι! Ρουφιάνοι!».

Στο μεταξύ, στο φορτηγάκι του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στη λεωφόρο Αμαλίας, κοντά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους. Οι προβοκάτορες δε δίστασαν να πετάξουν μολότοφ ακόμα και στο αυτοσχέδιο αυτό ιατρείο! Ηταν αποφασισμένοι, αδίστακτοι, δρούσαν σαν ψυχροί δολοφόνοι.

Παρέμειναν σταθερά στη θέση τους

Μετά από αρκετές επιχειρήσεις των δυνάμεων περιφρούρησης, τελικά οι κουκουλοφόροι αναγκάζονται να διασκορπιστούν και να υποχωρήσουν. Αμέσως οι διαδηλωτές ανασυντάσσονται, πιάνονται σε αλυσίδες και καταλαμβάνουν ξανά το χώρο μπροστά από τη Βουλή, σε όλο το μήκος της λεωφόρου Αμαλίας και φτάνοντας μέχρι τις αρχές της Πανεπιστημίου. Τα συνθήματα δυναμώνουν: «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Ανυπακοή στην πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία». Είναι ακόμα πιο πεισμωμένοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα, να κουρελιάσουν το σχέδιο της κυβέρνησης. Ωστόσο, από την κάτω μεριά της πλατείας, τη σκυτάλη έχουν πάρει οι «επίσημες» δυνάμεις καταστολής, συνεχίζοντας τη δράση των κουκουλοφόρων. Τα χημικά αρχίζουν να κάνουν ασφυκτική την ατμόσφαιρα.

Το μεγαλειώδες πλήθος κινείται προς την Πανεπιστημίου, την οποία γεμίζει σχεδόν απ' άκρη σ' άκρη. Το κέντρο της Αθήνας τραντάζεται για ακόμη μια φορά από χιλιάδες λαού και κυριαρχεί το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ