Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σιγόντο από τους οπορτουνιστές

Στην ιστοσελίδα του «Μετώπου» του Αλ. Αλαβάνου δημοσιεύτηκε χτες μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται το πανό τους απ' τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ολόγυρα διαδηλωτές με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, την οποία συνοδεύει η εξής λεζάντα: «Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής πάντα πιστό στο κάλεσμα της πλατείας Συντάγματος. Ακόμα και περικυκλωμένο από "δυνάμεις της (επαναστατικής) τάξης"».

Στην ιστοσελίδα της «Ενωσης Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ», αναρτήθηκαν «ανταποκρίσεις» απ' τις απεργιακές συγκεντρώσεις, σε μία εξ αυτών διαβάζουμε: «Το ΚΚΕ περιφρούρησε και πάλι τη Βουλή των Ελλήνων από τους βάνδαλους και τους ταραξίες. Είναι χαρακτηριστική η στάση που έχουν οι ομάδες περιφρούρησης με τα νώτα τους προς τα ΜΑΤ και τη Βουλή και το πρόσωπό τους προς τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπως ακριβώς πίσω τους οι ΜΑΤατζήδες...».

Απ' τα μικρόφωνα του ρ/σ «Κόκκινο» που απηχεί τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι, διερωτώνταν αν το Σύνταγμα είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ.

Οταν, μάλιστα, ξεμπροστιάστηκαν από την Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της από τη Βουλή, έβγαλαν ανακοίνωση σαν ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία σφυράνε αδιάφορα, προσπαθούν να τα μαζέψουν με ανέξοδες καταδίκες κατόπιν εορτής και μετά από όλα αυτά γράφουν με θράσος: «Σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις της κας Παπαρήγα, το μόνο σχόλιό μας είναι πως σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος. Τούτη την ώρα αυτό που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος είναι ενότητα και κοινός αγώνας απέναντι στον κοινό εχθρό και όχι τεχνητή αντιπαλότητα»!

Ο οπορτουνισμός ενοχλείται από τη δράση του ΠΑΜΕ, από την ικανότητά του να συσπειρώνει εργατικές λαϊκές δυνάμεις, να περιφρουρεί τις μαζικές κινητοποιήσεις που αποφασίζει το κίνημα μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο συμπορεύεται με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, υπηρετώντας από κοινού την ενσωμάτωση και τον εκφυλισμό του εργατικού λαϊκού κινήματος. Τον ενοχλεί ότι το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του, που πραγματοποιούνται συγκροτημένα και οργανωμένα, ότι δεν επιτρέπει στους κάθε είδους προβοκάτορες να «κάνουν παιχνίδι» σε βάρος συνολικά του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Τον ενοχλεί τον οπορτουνισμό ακριβώς γιατί αντιλαμβάνεται ότι ένα τέτοιο κίνημα, με ταξικό προσανατολισμό, προφυλάσσει πρώτα απ' όλα την ίδια την προοπτική του κινήματος που είναι η ανατροπή της εξουσίας των αστών. Στέκεται έτσι εμπόδιο στους δικούς του σχεδιασμούς για ενσωμάτωση του λαού, της οργής του, των αγώνων του σε γραμμή διαχείρισης του συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Τετάρτη, πρώτη μέρα της διήμερης απεργίας, το «Μέτωπο» του Αλ. Αλαβάνου με περίσσια θλίψη διαπίστωνε ότι «η σημερινή ημέρα δημιουργεί σοβαρή περίσκεψη (...) δεν έγινε το πολιτικό συμβάν, το ορόσημο (...) οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να το κάνουν (...) το ΚΚΕ με πρόσχημα την "περιφρούρηση" διατήρησε την τάξη μέχρι τις δύο στο Σύνταγμα, έκανε τον χώρο "κατηχητικό" αντί να σφύζει από ορμή και δράση».

Καλό θα ήταν οι άνθρωποι του μόχθου να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τη στάση του οπορτουνισμού στα επεισόδια στην Αθήνα το 2008. Τότε που αναγόρευε τη δράση των κουκουλοφόρων σε εξέγερση, χαϊδεύοντάς τους τα αυτιά. Σήμερα μέμφεται το ΠΑΜΕ γιατί έπραξε το αυτονόητο: Προστάτευσε τους χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου που διαδήλωσαν με τις σημαίες του, το ίδιο το κίνημα από σχεδιασμούς και τους προβοκατόρικους μηχανισμούς που το υπονομεύουν. Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του για το ρόλο του οπορτουνισμού και ας τα κάνει πολιτική πράξη απομόνωσής του.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ