Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Τα ψεύδη των απολογητών

Η τακτική του εκφοβισμού των εργαζομένων, αλλά και η προπαγάνδα του ανοιχτού ψεύδους φαίνεται ότι έχουν γίνει δεύτερη φύση για όσους έχουν αναλάβει εργολαβικά να ...επικοινωνήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Η προσήλωσή τους, μάλιστα, στα ψέματα που οι ίδιοι επινοούν είναι τέτοια, που, όταν πετάνε τις ρουκέτες τους στα κεφάλια των λαϊκών οικογενειών, δείχνουν ότι πιστεύουν και οι ίδιοι τα όσα λένε. Δηλαδή, τα ψέματά τους.

Η κ. Μακρή, για παράδειγμα (δεν είναι η μόνη), που έχει ταυτίσει την παρουσία της στα Μέσα Ενημέρωσης με την απόλυτη στήριξη των επιλογών του ΠΑΣΟΚ, όταν πειστεί ότι κάποιος αριθμός ταιριάζει στη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, τότε τον κοτσάρει σε κάθε περίπτωση και όποιον πάρει ο χάρος.

Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, οδυρόταν χτες το μεσημέρι από το ραδιοφωνικό σταθμό του REAL FM, ότι αν αποχωρήσουν οι τροϊκανοί από τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων, τότε θα βρεθούμε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση επειδή, λέει, μόνο για μισθούς η χώρα ξοδεύει το 75% των συνολικών εσόδων του κράτους. Και άλλοι αστοί δημοσιογράφοι, όλοι όσοι υπηρετούν συνειδητά την αστική πολιτική, τα ίδια κάνουν, ανεξάρτητα από ύφος και μορφή.

***

Το παραμύθι ότι τους μισθούς και τις συντάξεις τα πληρώνει δήθεν η τρόικα, δεν είναι καινούργιο. Το αναμασούν οι κυβερνώντες από την πρώτη στιγμή που συνυπέγραψαν, με ΕΕ και ΔΝΤ, τη σύμβαση για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, προκειμένου κάτω από τον τρόμο που προκαλεί το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν οι μισθοί, να δεχτούμε τις συνταγές χρεοκοπίας του λαού και του τόπου. Ε, αυτόν το μύθο, που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, τον αναπαράγουν όλα τα φερέφωνα της οικονομικής ολιγαρχίας και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με βάση τα επίσημα, τα δικά τους στοιχεία, ολόκληρο το 2011, η τρόικα αναμένεται να εκταμιεύσει προς την Ελλάδα ποσά ύψους 40 δισ. ευρώ. Ολα αυτά, μέχρι τελευταίας δεκάρας, δίνονται στους τραπεζίτες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Και όχι μόνο δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά ακριβώς το αντίθετο, αφού πέρα από τα 40 δισ. της τρόικας που πάνε για δόσεις δανείων, από τον ίδιο τον προϋπολογισμό βγαίνουν ακόμα 25,5 δισ. που επίσης δίνονται στους τραπεζίτες, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

***

Σε ό,τι αφορά το ...75% των δημόσιων εσόδων που υποτίθεται ότι πηγαίνει στη μισθοδοσία και τις συντάξεις, αν και είναι σίγουρο ότι τύποι σαν την Μακρή, εφόσον συμφέρει την προπαγάνδα τους αυτό θα συνεχίσουν να λένε, ας δούμε ποια είναι η αλήθεια, όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση στις σελίδες 60 και 67 της εισηγητικής έκθεσης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011:

Πρώτον: Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται οι εισροές από τα δάνεια της τρόικας, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 59,48 δισ. ευρώ.

Δεύτερον: Οι μισθοί και οι συντάξεις για ολόκληρο το 2011 εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 19,8 δισ. ευρώ.

Η απλή μέθοδος των τριών, η γνωστή και σε παιδιά του Δημοτικού αριθμητική πράξη, δείχνει ότι οι μισθοί αποτελούν μόλις το 33,3% των κρατικών εσόδων, ποσοστό που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα ψεύδη των διαφόρων κονδυλοφόρων, που, για να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές, τρομοκρατούν όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους.

Ομως, είπαμε: Η στράτευση στην πλευρά της οικονομικής ολιγαρχίας, μαζί με την αναλγησία απέναντι στη διευρυνόμενη πτώχευση των λαϊκών νοικοκυριών, προϋποθέτει και την επιστράτευση των πλέον χονδροειδών ψευδών και της απάτης.


Κ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org