Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σε «υψηλή διαθεσιμότητα» για το ΝΑΤΟ

Αναχωρεί η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» για να ενταχθεί στη ΝΑΤΟική επιχείρηση ελέγχου της Αν. Μεσογείου

Πανηγυρικό χαρακτήρα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας στην αναχώρηση από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», προκειμένου να ενταχθεί στην ΝΑΤΟική δύναμη, που περιπολεί στην Αν. Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» (Ενεργό Εγχείρημα). Είναι η επιχείρηση που διεξάγει το ΝΑΤΟ από το 2001, όπου στο πλαίσιο του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού πολέμου», ελέγχει τις θαλάσσιες μεταφορές στη Μεσόγειο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε χτες το αρχηγείο Στόλου και στη συνέχεια επιθεώρησε τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ», η οποία σήμερα αποπλέει για την ανατολική Μεσόγειο. Ενδεικτικό της λογικής, αλλά και του δόγματος που καλούνται να υπηρετούν οι Ενοπλες Δυνάμεις, είναι ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε «συνεχάρη το πλήρωμα για το υψηλό του επιχειρησιακό επίπεδο, όπως αυτό έχει αναδειχτεί από προγενέστερες συμμετοχές του σε επιχειρήσεις στη Σομαλία και στη Λιβύη». Ταυτόχρονα, εξέφρασε και «την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού», προφανώς για νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ.

Παρά το γεγονός ότι πηγές του ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωναν χτες ότι η συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας στη ΝΑΤΟική επιχείρηση ήταν από καιρό προγραμματισμένη, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος των Νατοϊκών επιχειρήσεων, η αποστολή της δεν μπορεί παρά να εμπλέκει πιο στενά την Ελλάδα στους γενικότερους πολιτικούς και στρατιωτικούς ανταγωνισμούς που κορυφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς θα περιπολεί στο χώρο μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ