Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΒΓΑ»
Νέα κινητοποίηση αύριο ενάντια στις απολύσεις

Δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια και συλλαλητήριο στο υπουργείο Εργασίας

Με αίτημα να ανακληθούν άμεσα οι 10 απολύσεις των συναδέλφων τους και με στόχο να μπει φραγμός σε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό της εργοδοσίας, όπως και αν αυτός εκφραστεί (π.χ. νέες απολύσεις), οι εργαζόμενοι στην «ΕΒΓΑ» προχωρούν αύριο Παρασκευή σε δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, και σε συλλαλητήριο στο υπουργείο Εργασίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια χτεσινής γενικής συνέλευσης, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας (12μ. - 4 μμ.) και έρχεται δυο μέρες μετά από την επιτυχημένη 24ωρη απεργία και τη μάχη της περιφρούρησης που έδωσαν οι εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι μαχητικά στο κάλεσμα του σωματείου τους. Η προχτεσινή άλλωστε απεργιακή μάχη όπως φάνηκε και χτες, στη συνέλευση, θορύβησε ιδιαίτερα την εργοδοσία που επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι, να μην βγάλουν «τσιμουδιά» για να συνεχίσει ακάθεκτη και χωρίς εμπόδια τα αντεργατικά της σχέδια.

Είναι ενδεικτικό ότι επιχειρήθηκε από διάφορους «ανθρώπους» της εργοδοσίας μέσα από τις παρεμβάσεις τους στη συνέλευση να δημιουργηθεί κλίμα απογοήτευσης στους εργαζόμενους, φόβου για το μέλλον της επιχείρησης και άρα της δουλειάς τους και τελικά να αμφισβητηθεί το ίδιο το σωματείο που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στις επιδιώξεις της. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της κλαδικής Ομοσπονδίας Κώστας Λιαπάτης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της συσπείρωσης των εργαζομένων, όλοι μαζί να παλέψουν αποφασιστικά για την ανάκληση τόσο των απολύσεων των συναδέλφων τους όσο και για να βάλουν φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, η εργοδοσία είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε νέες απολύσεις, να χτυπήσει τις εργασιακές σχέσεις, να εντείνει το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να διαφυλάξει τα κέρδη της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ