Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάθημα οργάνωσης και αγώνα

Χτες, αμέσως μετά την πορεία στον Πειραιά, τα μαθητικά μπλοκ κατευθύνθηκαν στο κτίριο της ΠΕΜΕΝ, όπου ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑΣΠ μέσα στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπόρεσε να χωρέσει όλα τα παιδιά. Εκεί, αντιπροσωπείες από τα Γυμνάσια και Λύκεια των Πειραιά (Ε' Διαμερίσματος, Καστέλας, Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο κ.ά.), Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας και Ρέντη ανέπτυξαν μια πολύ πλούσια συζήτηση, μεταφέροντας από το κάθε σχολείο την πείρα από τους αγώνες τους.

«Προσπεράσαμε τους καθηγητές που έχουν συμβιβαστεί και ήθελαν να κάνουμε και εμείς το ίδιο», ανέφερε μαθητής από το ΕΠΑΛ Νίκαιας, ενώ μαθητής από Λύκειο του Πειραιά είπε: «Εχουμε καταλάβει ότι η επίθεση που δεχόμαστε εμείς, με σχολεία χωρίς βιβλία και καθηγητές, είναι η ίδια που δέχονται και οι γονείς μας, οι οικογένειές μας, που μέρα με τη μέρα χρεοκοπούν. Από κοινού με τους γονείς μας, που είναι εργαζόμενοι, θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να τους σταματήσουμε». Χαρακτηριστικές ήταν και οι φράσεις μαθήτριας από Λύκειο του Κορυδαλλού: «Ξέρουμε ότι οι εισαγγελείς και οι διευθυντές, που έχουν γίνει πια εργαλεία της κυβέρνησης, θέλουν να μας φοβίσουν. Τους απαντάμε ο αγώνας συνεχίζεται».

Το Συντονιστικό αποφάσισε ομόφωνα ότι στις 19 Οκτώβρη τα σχολεία όλου του Πειραιά θα μείνουν κλειστά. «Συμμετέχουμε στο πλευρό των απεργών γονιών μας στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στον Πειραιά». Παράλληλα, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία για να καθορίσουν το παραπέρα αγωνιστικό τους πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ