Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εμπόδισε τη διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν προχτές μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κοζάνης στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ, απαιτώντας την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι οικογένειας που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη που ζητούσε την επανασύνδεση, είναι από τις περιπτώσεις εργαζομένων που δουλεύουν στις εργολαβίες της ΔΕΗ, κάτω από το καθεστώς της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας και έχουν να πληρωθούν 2, 3 και 4 μήνες.

«Η επανασύνδεση ή ο διακανονισμός λογαριασμών ΔΕΗ σε άνεργους, χαμηλόμισθους ή απλήρωτους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση οδηγεί τους εργαζόμενους στην αποξένωση του εργάτη από τα προϊόντα που παράγει. Πολύ μεγάλα ποσοστά χαμηλόμισθων, ανέργων, αδυνατούν να πληρώσουν άμεσους λογαριασμούς για την κάλυψη κοινωνικών τους αναγκών.

Αυτά τα ζητήματα για το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα αποτελούν πρώτης προτεραιότητας ζητήματα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, χαμηλόμισθους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μη δεχτούν την εξαθλίωση που τους οδηγούν και μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βάρβαρη επίθεση», τονίζεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής. Τελικά, η προϊσταμένη του παραρτήματος της ΔΕΗ προχώρησε σε διακανονισμό του χρέους της εργαζόμενης και άμεσα έγινε η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ