Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν αύριο οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο

Προσυγκέντρωση στις 8 π.μ. στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι» οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις

Από πρόσφατη κινητοποίηση
Από πρόσφατη κινητοποίηση
Την ανάγκη συντονισμένης πάλης όλων των εργαζομένων για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καλώντας στην αυριανή κινητοποίηση στον Αρειο Πάγο και στην προσυγκέντρωση που οργανώνει στις 8 το πρωί στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ ΟΤΑ) έχουν κηρύξει απεργία για τους συμβασιούχους και στάση εργασίας (7.30 το πρωί έως 11.30 το πρωί) για τους μόνιμους στους ΟΤΑ. Μια απόφαση με την οποία δείχνουν, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ότι θέλουν τους εργαζόμενους διαιρεμένους. Ακόμα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων ώστε να γίνει 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο.

Ακόμα στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εφαρμόζουν την πολιτική ομηρίας και που μαζί με το Συνασπισμό το 2001 ψήφισαν σχετική τροπολογία στο Σύνταγμα απαγορεύοντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Την πολιτική αυτή, επισημαίνει το Συνδικάτο, στηρίζουν οι συνδικαλιστές τους σε ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ ΟΤΑ και αλλού. Προβάλλουν ως «λύση» την εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας, η οποία ούτε προβλέπει, ούτε επιβάλλει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Συμφωνούν με το νόμο Ραγκούση που ανακυκλώνει την ανεργία, μιλούν για μετατροπή σε αορίστου χρόνου μόνο των συμβάσεων που εξυπηρετούν το κριτήριο των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών», προσανατολίζουν τους εργαζόμενους σε δικαστικές προσφυγές για να συγκαλύψουν ότι το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς είναι πάνω από όλα πολιτικό. Καταλήγοντας το Συνδικάτο καλεί σε αγώνα για να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, να μη γίνει καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Συνεχίζουν τον πολυήμερο αγώνα τους

Στην τρίτη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους βρίσκονται οι συμβασιούχοι στο Δήμο της Αθήνας που χτες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχείο, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο στην οδό Αθήνας, κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου από κει στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Βουλή, για να καταλήξουν στο δημαρχείο της οδού Λιοσίων.

Οι συμβασιούχοι έχουν απέναντί τους όχι μόνο την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή, αλλά και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - που προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα τους. Αυτές οι δυνάμεις επιχειρούν επιπλέον να εμποδίσουν τη δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δήμο της Αθήνας. Οπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις στο δήμο, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προσπαθούν να προβοκάρουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καταφεύγουν σε φραστικές επιθέσεις και σε καταστροφή υλικού.

Ταυτόχρονα, προσπαθούν να αθωώσουν τη φιλοκυβερνητική πλειοψηφία στο δήμο, που κλιμακώνοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή επιτέθηκε με τα ΜΑΤ στους συμβασιούχους. Ακόμα εναντιώνονται στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων ώστε να μην παίρνουν αποφάσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ