Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλήση για προκαταρκτική εξέταση σε στέλεχος του ΠΑΜΕ

Η κλήση γίνεται ως συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς στον Αρειο Πάγο από το κόμμα του Στέφανου Μάνου πριν ένα χρόνο, κατά της δράσης του ΠΑΜΕ

Κλήση σε προκαταρκτική εξέταση από το τμήμα ασφαλείας Τρίπολης έλαβε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Νίκος Γόντικας κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, μετά από μήνυση του κόμματος «Δράση» του Στέφανου Μάνου, πρώην υπουργού της ΝΔ και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, επειδή πρωτοστάτησε για την επαναπρόσληψη φύλακα στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, η «Δράση» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν ένα σχεδόν χρόνο (12 Μάη του 2010), με την οποία ζητάει να «διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών της διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων που θα προκύψουν από την προδικασία».

Η παρέμβαση αυτή από το συγκεκριμένο κόμμα εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια των αστικών δυνάμεων ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης του ΠΑΜΕ, το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αναφορά «είναι μια συνδικαλιστική παράταξη, η οποία συστηματικά χρησιμοποιεί παράνομα μέσα για την επιδίωξη των σκοπών του (...) καλεί τα μέλη του σε οργανωμένη παρανομία απέναντι στους νόμους του κράτους, ακόμη και στις δικαστικές αποφάσεις». Ως τέτοιες, παράνομες ενέργειες χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, τις εξής «δραστηριότητες»: Τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών για το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» με αιχμή την άρση του καμποτάζ (Απρίλης 2010), το άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα (Μάρτης 2010), την απεργιακή περιφρούρηση στα τρία κεντρικά ξενοδοχεία της πλ. Συντάγματος (Απρίλης 2010), την ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη (Μάης 2010), καθώς και την κινητοποίηση στην Τρίπολη για την οποία κλήθηκε σε απολογία και ο Ν. Γόντικας.

Επί της ουσίας αυτό που επιδιώκεται και με την συγκεκριμένη αναφορά είναι να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα στην απεργία, η περιφρούρηση του δικαιώματος αυτού, η υπεράσπιση απολυμένων εργατών, ακόμα και ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων.

Και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την επίθεση επιστρατεύτηκε και αξιοποιείται και η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και άλλων οργανώσεων. Ετσι στην αναφορά της η «Δράση» σημειώνει ότι: «Οι δράσεις αυτές (σ.σ. του ΠΑΜΕ) και οι παράνομες κηρύξεις απεργιών έχουν καταγγελθεί πολλές φορές από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ)!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ