Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργανωμένη λαϊκή απάντηση στην καταστολή

Για την καταστολή της κινητοποίησης των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τη βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχτηκαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από τον ΟΛΠ. Η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους διαμαρτυρόμενους ανέργους με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά και άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η επίθεση εναντίον τους ήταν άγρια και στρατιωτικά σχεδιασμένη. Ο στόχος της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΛΠ είναι να τρομοκρατήσουν και να τιμωρήσουν τους εργάτες - άνεργους και τα ταξικά σωματεία της Ζώνης, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και βάζουν εμπόδια με την οργανωμένη πάλη τους στην προώθηση των σχεδιασμών της παράδοσης των λιμανιών στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, στην παραπέρα συρρίκνωση - ιδιωτικοποίηση της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Η καταστολή κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οποία καταφεύγει όλο και πιο συχνά η κυβέρνηση, πρέπει να προσκρούσει στη μαζική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών στρωμάτων. Ταξική οργάνωση παντού, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ