Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10937

Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ κόντρα σε κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ
  • Το ΚΚΕ έχει προτάσεις όχι μόνο για να σταματήσει ο αντιλαϊκός κατήφορος, αλλά για να μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα, με τις συγκεκριμένες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα. Που μπορεί να σταθεί στα πόδια της, με μια προϋπόθεση: Οτι ο λαός μέσα από τον καθημερινό του αγώνα αρχίζει να προσβλέπει στη ριζική ανατροπή της πολιτικής εξουσίας, στη ριζική αλλαγή, να βλέπει το στόχο για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.
  • Οριστική απάντηση στην κρίση σε όφελος του λαού είναι η κοινωνικοποίηση, συνεταιριστικοποίηση εκεί που δεν είναι δυνατόν να γίνει η κοινωνικοποίηση, πανεθνικός σχεδιασμός σε ριζική αντίθεση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο πανεθνικός σχεδιασμός, η κοινωνικοποίηση και ο εργατικός έλεγχος μπορεί να λειτουργήσουν για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες οι λαϊκές και να εξισορροπηθούν οι περιφερειακές ανισότητες.

ΣΕΛ.  7  -  11

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνέδριο για τον Κώστα Βάρναλη

Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει διήμερο επιστημονικό συνέδριο, με θέμα «Κώστας Βάρναλης, φως που πάντα καίει» το Σάββατο 16 (10.00-20.00) και την Κυριακή 17 Απρίλη (10.00-15.00) στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό. Θα απευθύνουν χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.


ΣΕΛ.  3

Καμιά συμμετοχή

Η κυβέρνηση «είναι πρόθυμη και έτοιμη να διαθέσει την Κρήτη ως κόμβο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας της διεθνούς κοινότητας προς τη Λιβύη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Η Κρήτη είναι ήδη ιμπεριαλιστικό ορμητήριο για να δολοφονούν λαούς. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στον πόλεμο στη Λιβύη, για να προασπίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στον πόλεμο, προσδοκώντας οφέλη για τα μονοπώλια ενέργειας από τους υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο και στη Λιβύη. Η αστική τάξη της Ελλάδας είναι επιθετική, συμμετέχει διαχρονικά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με βάση τη δύναμη της οικονομίας της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ολη η Ελλάδα, στεριά - θάλασσα και αέρας, είναι στη διάθεση των δολοφόνων, μέσα στους δολοφόνους των λαών είναι και η κυβέρνηση και η αστική τάξη. Ο λαός μας πληρώνει τα αντιλαϊκά μέτρα λόγω κρίσης, πληρώνει τη συμμετοχή στον πόλεμο για να βρουν διέξοδο υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια για επενδύσεις. Ο λαός γίνεται θύτης και θύμα από την πολεμοκάπηλη κυβερνητική δράση. Το καμιά συμμετοχή στον πόλεμο, να σταματήσει η Κρήτη να είναι ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, συνδέεται με την οργανωμένη αντεπίθεση και ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του, αιτίες και πηγές του πολέμου και των δεινών της ζωής των λαών.



ΠΑΣΕΒΕ
Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή

ΣΕΛ.  22
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
«Πρότυπα» για τις επιχειρήσεις

ΣΕΛ.  25
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Διεκδικεί ρόλο μέσω Κρήτης

ΣΕΛ.  27
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Εκτός εφημερίας και το «Αλεξάνδρα»

ΣΕΛ.  21
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Με αγώνες απαντούν στην καταστολή

ΣΕΛ.  17
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΛΑΡΥΜΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΟ
Γνώση, καθαρό μυαλό και αντεπίθεση

Γνώση, καθαρό μυαλό και αντεπίθεση. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί αν δεν έχεις καθαρό πού οφείλεται η κρίση, τότε δεν έχεις και τη δύναμη να παλέψεις. Σε τελευταία ανάλυση, θα στα παίρνουν και θα λες δε γίνεται διαφορετικά, τόνισε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια περιοδείας της σε Λάρυμνα και Μαρτίνο.


ΣΕΛ.  12   -   13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ