Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
«Πληρώνουν»... τον «Καλλικράτη»

Μέχρι και τρεις μήνες απλήρωτες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα δημοσίων σχολείων σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά

Απλήρωτες, μέχρι και τρεις μήνες, παραμένουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Αγιάς Λάρισας. Οι δημοτικές αρχές και των τριών δήμων, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα «γραφειοκρατικά κολλήματα» δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα των καθαριστριών που αντιμετωπίζουν, πλέον, σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Τη στάση των δημοτικών αρχών καταγγέλλει η ταξική διοίκηση του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας, κάτω από τις πιέσεις της οποίας, η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου κατέβαλε το μισθό του περασμένου Γενάρη. Ωστόσο, όχι μόνο δε δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων του Φλεβάρη και του Μάρτη, αλλά ενοχλημένη από την αποφασιστική παρέμβαση του Σωματείου επιστρατεύει εκβιαστικές απειλές σε βάρος των καθαριστριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Δ. Ζώης επιτέθηκε φραστικά στις εργαζόμενες, γιατί ζήτησαν την παρέμβαση του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, απειλώντας ότι αυτό θα «γυρίσει» εναντίον τους.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας επισημαίνει ότι «αυτές οι εξελίξεις που εκφράζουν ουσιαστικά την αδυναμία των συγκεκριμένων δήμων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δεν προκαλούν καμία έκπληξη». Και προσθέτει: «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τόσο τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και το λαό της Λάρισας, ότι ο "Καλλικράτης" που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., δεν ήταν μια απλή διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά το όχημα για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας - Παιδείας και Πρόνοιας, που θα επιφέρει νέα δεινά στο λαό».

Καταγγέλλει, επίσης, ότι οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων που δεν πληρώνουν τις εργαζόμενες, «προσυπέγραψαν και στήριξαν τον "Καλλικράτη", κρύβοντας την αλήθεια για τις συνέπειες που άρχισαν να φαίνονται και θα φαίνονται όλο και πιο έντονα το επόμενο διάστημα και θα φορτώσουν στο λαό και τους εργαζόμενους το κόστος της Υγείας - Πρόνοιας - Παιδείας και της καθαριότητας των σχολείων».

Και απαιτεί να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ