Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο, στον οποίο τόνισαν ότι οι ανάπηροι μετανάστες δεν παίρνουν επιδόματα και τεχνικά βοηθήματα που είναι απαραίτητα για τη στοιχειώδη διαβίωσή τους όπως είναι τα τεχνητά μέλη, τα αναπηρικά αμαξίδια ή οι κηδεμόνες (είναι ειδικά βοηθήματα στήριξης για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα κινητικότητας) που το κόστος τους φτάνει μέχρι και τις 6.000 ευρώ. Εξαίρεση υπήρχε για τους πολιτικούς πρόσφυγες, όμως τελευταία, στο πλαίσιο των περικοπών, κόβεται ακόμα και από ακρωτηριασμένους το επίδομα αναπηρίας ή δεν τους εγκρίνονται τα ανάλογα τεχνικά βοηθήματα ή τεχνητά μέλη που επιβάλλει η κατάστασή τους.
Ο γενικός γραμματέας αναγνώρισε τη σοβαρότητα των προβλημάτων, αλλά δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα λόγω της οικονομικής κατάστασης. Είπε ότι θα προσπαθήσει το υπουργείο Υγείας να πάρει κάποια απ' τα κονδύλια που προβλέπει η ΕΕ για τους μετανάστες προκειμένου να καταφέρει να καλυφθεί τουλάχιστον η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί ίδια δικαιώματα για ξένους και Ελληνες ανάπηρους. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλες τις υπηρεσίες του συστήματος Υγείας. Ενα και ενιαίο επίδομα αναπηρίας για όλους, 700 ευρώ για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με πλήρη σύνταξη και 1.120 ευρώ για άνεργους, ανίκανους προς εργασία και ανασφάλιστους, επίδομα που θα προσαυξάνεται για τις πιο βαριές αναπηρίες. Ακόμα, δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων και του υγειονομικού υλικού για θεραπείες - αποκατάσταση, δουλειά για όλους κ.ά.