Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακοίνωση της ΟΓΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα δυο νοσοκομεία "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο" αποτελεί προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και στα άλλα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες Υγείας του ΙΚΑ. Τα δυο πανεπιστημιακά νοσοκομεία που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες και εκπαίδευση στους τομείς, όπως της χειρουργικής, της γυναικολογίας, της ψυχιατρικής και νευρολογίας, οδηγήθηκαν στο κλείσιμο από τη διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης της Υγείας που υλοποιούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.

Οι πολιτικές που υπηρετούν και θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν και εξειδικευμένες υπηρεσίες Υγείας στη λογική της ανταγωνιστικότητας, των περικοπών, των συγχωνεύσεων υπηρετούν το στόχο της αποποίησης της κρατικής ευθύνης για τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας και την επιχειρηματική τους δράση.

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια σ' αυτή τη βαρβαρότητα, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στην Υγεία, που τα αντιλαϊκά μέτρα επιδεινώνουν εν μέσω κρίσης περισσότερο την υγεία μας.

Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει κανένα δημόσιο νοσοκομείο, κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι.
  • Καμία "αναστολή" στη νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η υγεία είναι δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ