Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να απαγορευτεί κάθε διακοπή ρεύματος σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν

Κινητοποίηση σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ από αντιπροσωπεία συνδικάτων και φορέων

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 3) θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., αντιπροσωπεία συνδικάτων και μαζικών φορέων, ενάντια στο μπαράζ απειλών και διακοπών ηλεκτροδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη απέναντι σε χρεωμένα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

Σε ανακοίνωσή του μπροστά στη σημερινή παρέμβαση, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει τα εξής:

«Από πρόσφατες παρεμβάσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε καταστήματα και υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν 7.000 διακοπές ρεύματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες των εορτών.

Πρόκειται για προκλητική και βάρβαρη πολιτική που γίνεται προφανώς με τις εντολές της κυβέρνησης και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα, ακόμα και καρκινοπαθείς, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, τροφής και φαρμάκων, ακόμα και σε οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια των δήμων.

Και όλα αυτά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και εν μέσω πανδημίας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε οδηγούνται στην ανεργία είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, προσπαθούν να επιβιώσουν με τα πενιχρά επιδόματα και τα χρέη συσσωρεύονται λόγω αυτής της κατάστασης.

Σε αυτές τις συνθήκες, όπως επιβεβαιώθηκε και στις δεκάδες παρεμβάσεις που έχουν γίνει πανελλαδικά, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος προτείνουν διακανονισμούς εξόφλησης με αδιανόητους όρους, στους οποίους είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι που έχουν μείνει για μήνες χωρίς εισόδημα, ενώ από τον δεύτερο κιόλας απλήρωτο λογαριασμό εκδίδονται εντολές διακοπής και η είσπραξη των οφειλών ανατίθεται σε εισπρακτικές εταιρείες, που με τη σειρά τους αναθέτουν το έργο σε δικηγορικά γραφεία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε γειτονιά, να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και νερού, τηλεφώνου.

Διεκδικούμε:

  • Να απαγορευτεί κάθε διακοπή παροχής του ρεύματος σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν, για το διάστημα των εορτών και όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να προχωρήσει η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσοι πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους.
  • Να γίνει ουσιαστικό "κούρεμα" του χρέους στη ΔΕΗ και σε κάθε άλλο πάροχο Ενέργειας σε ανέργους, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και άλλους χαμηλόμισθους ή φτωχούς επαγγελματίες. Στη βάση αυτή να διαμορφωθούν ρυθμίσεις που να αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org