Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Περιοδείες συνδικάτων σε εργοτάξια

Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο της εταιρείας ΕΛΠΕΝ στο Πικέρμι, καθώς και περιοδείες σε άλλα εργοτάξια της περιοχής, έκανε την περασμένη Παρασκευή το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Τα συμπεράσματα από την απεργία στις 26 Νοέμβρη, η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι διεκδικήσεις του Συνδικάτου για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα αλλά και για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους οικοδόμους. Στο κάλεσμα ενίσχυσής του, 9 οικοδόμοι ανταποκρίθηκαν παίρνοντας την απόφαση να γραφτούν στο Συνδικάτο. Σημαντική ανταπόκριση συνάντησε και το κάλεσμα οργάνωσης της αλληλεγγύης σε εργαζόμενους του κλάδου που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, με τους οικοδόμους να εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν με τρόφιμα και άλλα είδη στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Συνδικάτο.

Περιοδεία στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου φράχτη στις Φέρες Εβρου πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Ενωση Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης. Μέλη του σωματείου μίλησαν με τους εργαζόμενους για θέματα που αφορούν την υγεία και ασφάλειά τους, καθώς και για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Τονίστηκε η ανάγκη υπεράσπισης του 8ωρου απέναντι στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας, καθώς και πάλης για αύξηση του μεροκάματου μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ. Ακόμα, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην εργοδοσία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ιδίως ως προς το ωράριο, την εντατικοποίηση και τα μέτρα ασφάλειας.

Περιοδεία στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις πρωτοβουλίες και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και καλώντας τους να οργανωθούν στις γραμμές του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ