Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα με την αυριανή νέα στάση εργασίας

Από την εξόρμηση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας με την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή
Από την εξόρμηση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας με την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή
Συνέχεια στον δωδεκάμηνο αγώνα τους δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προχωρώντας αύριο, Πέμπτη, σε 4ωρη στάση εργασίας στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα, ενάντια στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιχείρηση. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές «διαρροές» και προκειμένου να υπηρετηθεί καλύτερα αυτός ο σχεδιασμός, προετοιμάζεται παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης προσφορών που προβλέπουν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Απαιτώντας τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων, την καταβολή έκτακτου επιδόματος ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων και για το πετσόκομμα των αμοιβών τους, καθώς και άμεση ενημέρωση για το μέλλον τους και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μετά από την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στη Λάρυμνα, ξεκινούν νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Με ενότητα και συσπείρωση στα Σωματεία τους, βρίσκονται παράλληλα σε ετοιμότητα για την οργάνωση των επόμενων κινητοποιήσεων, όπως η δεύτερη στάση εργασίας και οι δύο 24ωρες απεργίες που αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση.

Προς παράταση οι προθεσμίες προσφορών για την ιδιωτικοποίηση

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης προσφορών για τους δύο διαγωνισμούς εκποίησης που «τρέχουν» ο ειδικός εκκαθαριστής και το ΤΑΙΠΕΔ. Η καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανακοίνωσε ο ειδικός εκκαθαριστής και αφορά τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ είναι για τις 8 Γενάρη, ενώ στις 11 Γενάρη λήγει η προθεσμία προσφοράς για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι ίδιες «διαρροές» κάνουν λόγο για αιτήματα που έχουν υποβάλει ενδιαφερόμενοι «επενδυτές», προκειμένου να μπορέσουν να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους. Στην πραγματικότητα, αναδεικνύονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας και ειδικότερα τα μεταλλεία νικελίου και κοβαλτίου που είναι πολύτιμα για την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και της αποθήκευσης Ενέργειας.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καταρρίπτουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της ότι τάχα πρόκειται για «ένα βαρέλι δίχως πάτο». Δείχνει ξεκάθαρα ότι η ΛΑΡΚΟ και τα μεταλλεία της αποτελούν χρυσωρυχείο που παραδίδεται στα νύχια ιδιωτικών συμφερόντων, το ενδιαφέρον των οποίων περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα πλούσια σε κοιτάσματα μεταλλεία.

Εξόρμηση της ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ

Στο μεταξύ, μπροστά και στην αυριανή κινητοποίηση, σε νέα εξόρμηση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας προχώρησε η ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ, μοιράζοντας στους εργαζόμενους ανακοίνωση με την Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή και η οποία αφορά τα αιτήματά τους για την καταβολή έκτακτου επιδόματος, άμεση ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και για το μέλλον τους, διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ