Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διαμαρτυρία στο δημαρχείο για συμβάσεις εργασίας και ΜΑΠ

Από την κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο
Από την κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο
Κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Ιωαννιτών πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών του νομού, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των σχολικών καθαριστριών 3ωρης απασχόλησης σε πλήρους ωραρίου (εξήμισι ώρες), την παράταση των τετράμηνων συμβάσεων μέχρι τον Ιούνη και την απόδοση των ατομικών μέσων προστασίας που δεν έχουν αποδοθεί ούτε φέτος ούτε τα προηγούμενα χρόνια.

Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές καθαρίστριες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το προηγούμενο διάστημα δέσμευση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την ικανοποίηση των τριών παραπάνω αιτημάτων. Ωστόσο, η δημοτική αρχή, στο χτεσινό διά περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την πρόσληψη 22 ατόμων με σύμβαση έργου έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Δηλαδή ενώ είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε παράταση με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας έστω ορισμένου χρόνου, για ακόμη ένα τετράμηνο φέρνει συμβάσεις έργου με τις οποίες οι καθαρίστριες μπορεί να αμείβονται και με 150 ευρώ το μήνα.

Επισημαίνεται ότι στην κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής η δημοτική αρχή διά του αντιδημάρχου Γ. Αϊβατίδη αρνήθηκε ακόμα και να συναντηθεί με τις σχολικές καθαρίστριες. Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, «δήλωσε προκλητικά ότι τα ζητήματα που θέτουμε δεν είναι συλλογικά και μας καλεί σε ατομική συζήτηση την κάθε καθαρίστρια ώστε να μας ξεμοναχιάσει και να μας ασκήσει ατομικές πιέσεις».

Η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι «όλη αυτή την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά, οι εργαζόμενες παρέχουμε έργο καθαριότητας στις υπηρεσίες του δήμου, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες λόγω της απουσίας μόνιμου προσωπικού».

«Αποδεικνύεται ότι η καθαριότητα τόσο των σχολείων όσο και των δημοτικών κτιρίων είναι μόνιμη, καθημερινή ανάγκη και δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί με την ικανοποίησή της», καταλήγει η ανακοίνωση, διεκδικώντας μαζικές και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ