Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συνεχίζουν τις πολύμορφες πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης

Από τη μέρα αλληλεγγύης που οργανώθηκε το Σάββατο στα Γιαννιτσά
Από τη μέρα αλληλεγγύης που οργανώθηκε το Σάββατο στα Γιαννιτσά
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που έχουν ανάγκη αναλαμβάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, εντείνοντας τις προσπάθειές τους μέσα στις μέρες των γιορτών.

Με καλέσματά τους, συνδικάτα και φορείς που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για μέτρα πραγματικής στήριξης των εργαζομένων και του λαού, απευθύνονται ταυτόχρονα στα μέλη τους και συνολικά στους εργαζόμενους με σκοπό να συγκεντρώσουν είδη διατροφής, πρώτης ανάγκης αλλά και παιχνίδια, τα οποία θα διανείμουν σε εργαζόμενους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα αγώνα ώστε καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα, να μη βρεθεί μόνη της απέναντι στην απειλή των πλειστηριασμών και των διακοπών της ηλεκτροδότησης, του νερού κ.ο.κ., συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (βλ. σελ. 9).

Σημαντική ανταπόκριση στη μέρα αλληλεγγύης στα Γιαννιτσά

Στα Γιαννιτσά, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μέρα αλληλεγγύης που οργάνωσε στο χώρο της λαϊκής αγοράς η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής και ενίσχυσαν την προσπάθεια, συνεισφέροντας τρόφιμα, ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα και πολλά παιχνίδια και δώρα για τα μικρά παιδιά.

Ολοι όσοι συμμετείχαν δήλωσαν με τον τρόπο αυτό πως κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του απέναντι στην πανδημία και τη νέα οικονομική κρίση, απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Από τα είδη που συγκεντρώθηκαν, ήδη κάποια έφτασαν σε οικογένειες ανέργων, απλήρωτων και απολυμένων εργαζομένων, που δέχτηκαν με χαρά και συγκίνηση το πολύτιμο δώρο της πραγματικής αλληλεγγύης, όπλο των εργαζομένων μέσα στις δύσκολες συνθήκες. Η δράση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους να απευθυνθούν σε αυτήν για όλα τα προβλήματα που αφορούν την επιβίωσή τους, τη δουλειά, την υγεία, την τηλεκπαίδευση των παιδιών, τις απειλές για πλειστηριασμούς ή διακοπές ρεύματος - νερού (τηλ. επικοινωνίας: Για Γιαννιτσά στο 6936.116.086 και για Εδεσσα στο 6948.632.036).

Πληθαίνουν τα καλέσματα

Από άλλα συνδικάτα και φορείς, ορισμένες από τις πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών είναι οι εξής:

 • Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και σωματεία - μέλη του συλλέγουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν και οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Περάματος και Κερατσινίου.
 • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συγκεντρώνει είδη διατροφής και παιχνίδια καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (8 π.μ. - 3 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) και στα κατά τόπους παραρτήματα (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.).
 • Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τρόφιμα και καθαριστικά σήμερα, Τετάρτη, και στις 28 - 29 Δεκέμβρη (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος, Ιλιον).
 • Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης κάθε Τετάρτη (11 π.μ. - 1 μ.μ.) και Πέμπτη (5 μ.μ. - 7 μ.μ.).
 • Στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης καθημερινά (εργάσιμες μέρες, 5 μ.μ. - 8 μ.μ.), μέχρι και τις 29/12 στα γραφεία του (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη) προχωρά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Πεντέλη. Το υλικό θα παραδοθεί στις 30/12.
 • Η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα οργανώνει μέρες αλληλεγγύης. Γι' αυτόν το λόγο στην έδρα του σωματείου (Σαπφούς 10) από Δευτέρα έως Τετάρτη (10 π.μ. - 2 μ.μ.) και Πέμπτη (10 π.μ. - 12 μ.) θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων, παιχνιδιών και ρούχων.
 • Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του να συγκεντρώσουν δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα που θα δοθούν σε απλήρωτους εργαζόμενους, σε ανέργους και τις οικογένειές τους. Επίσης, σωματεία της πόλης προγραμμάτισαν να παραδώσουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο camp προσφύγων Βαγιοχωρίου.
 • Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και παιδικών παιχνιδιών έως σήμερα (9 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.).
 • Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αλληλεγγύης, συγκεντρώνουν και διανέμουν βοήθεια καθημερινά (9 π.μ. έως 1 μ.μ.) στο Εργατικό Κέντρο (τηλ. 2273.027.561) και στο Καρλόβασι κατόπιν συνεννόησης.
 • Η Ομάδα Γυναικών 7ου Διαμερίσματος Αθήνας (μέλος ΟΓΕ) σε συνεργασία με σωματεία συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σήμερα Τετάρτη, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων (Πουλίου 29), από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.
 • Στον Βόλο, τα Σωματεία Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών και Καθαριστών, Εργαζομένων ΟΤΑ, Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση ειδών διατροφής, πρώτης ανάγκης, αλλά και παιχνιδιών, στο Στέκι της Λαϊκής Αλληλεγγύης των σωματείων κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (6 μ.μ. έως 8 μ.μ.) στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη).
 • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας οργανώνει την αλληλεγγύη για τους οικοδόμους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα, συγκεντρώνοντας είδη διατροφής και παιχνίδια καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο (9 π.μ. - 1 μ.μ.).
 • Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας οργανώνει Μέρες Αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής. Η συλλογή των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του σωματείου, κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 6984.884.011 και 6988.772.489.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες τις προηγούμενες μέρες οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, σωματεία της Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org