Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 4μηνιτών

Την ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις διάρκειας 4 μηνών, στο τέλος του πρώτου lockdown, για την κάλυψη αναγκών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητά η Επιτροπή 4μηνιτών Συμβασιούχων δήμου Αθήνας, η οποία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στη Βουλή.

Οπως αναφέρουν, έχουν προσληφθεί 2.000 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 360 στον δήμο Αθήνας. Δουλεύουν - χωρίς ειδικές άδειες και τηλεργασία - για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε καθαριότητα, κοιμητήρια, φύλαξη, τεχνικές και κοινωνικές υπηρεσίες κ.ά. Η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο στη Βουλή έφερε άρθρο για την πρόσληψη εργαζομένων για την κάλυψη άμεσων αναγκών που αφορούν τη δημόσια υγεία, χωρίς όμως να προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων όσων ήδη απασχολούνται. Ετσι, στις 10 Γενάρη θα βρεθούν, όπως επισημαίνουν, «μπροστά στην απόλυση και την ανεργία».

Με την παρέμβασή της η Επιτροπή ζήτησε την τροποποίηση του άρθρου «ώστε να προβλέπει εκτός από νέες προσλήψεις και τη δυνατότητα παράτασης της εργασίας για όσους και όσες εργάζονται». Το αίτημα στηρίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας με ομόφωνο ψήφισμα, τα σωματεία του δήμου, την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ