Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Κλείδωσαν τα επόμενα «πακέτα»

Ετοιμο το «επικαιροποιημένο μνημόνιο». Στο κενό η επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Τα αντιλαϊκά πακέτα δε θα έχουν τέλος, μέχρι ο λαός, με τη συμμαχία και την πάλη του, να ανατρέψει την πολιτική που τα επιβάλλει
Τα αντιλαϊκά πακέτα δε θα έχουν τέλος, μέχρι ο λαός, με τη συμμαχία και την πάλη του, να ανατρέψει την πολιτική που τα επιβάλλει
Απόλυτα έτοιμο από την περασμένη εβδομάδα είναι το επικαιροποιημένο μνημόνιο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πλουτοκρατία, που έχουν προγραμματίσει τη δημοσιοποίησή του για τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο κουρνιαχτός που επιχειρούν να σηκώσουν, μοναδικό στόχο έχει τη συγκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής τους απέναντι στο λαό, η οποία περνάει σε φάση νέας κλιμάκωσης. Τα μέτρα - μαμούθ για ιδιωτικοποιήσεις ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια δεν είναι αξίωση της τρόικας, αλλά η επίσημη πολιτική και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε παραδέχεται και η ίδια σε σχετικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που έχει ήδη κλειδώσει και θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του Μάρτη, περιλαμβάνονται πολλά περισσότερα μέτρα από αυτά που ήδη ανακοινώθηκαν τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όσο και από τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Την Κυριακή 13 του Φλεβάρη και ενώ είχε προηγηθεί μπαράζ συνεντεύξεων από τα στελέχη του κλιμακίου της τρόικας στις εφημερίδες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε επίσημη ανακοίνωση ισχυρίστηκε ότι η «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης», καθώς «συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας».

Προκειμένου, μάλιστα, να μην αφήσουν ίχνος αμφιβολίας για τις προθέσεις τους, συνεχίζουν λέγοντας ότι «είναι μια επιλογή που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα».

Η κακοστημένη παράσταση είχε και συνέχεια, με το υπουργείο Οικονομικών να χαρακτηρίζει τις δηλώσεις από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν ως το «λιγότερο άστοχες και σίγουρα ανακριβείς». Την ίδια ώρα, ο σύνδεσμος της ΕΕ στην τρόικα, Σ. Ντερούζ, είχε ήδη προχωρήσει στην «εξειδίκευση» του προγράμματος για τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα («Πρώτο Θέμα») δηλώνει ότι μέσα στη διετία 2011-2012 θα φτάσουν στα 15 δισ. ευρώ.

«Τα 5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τα υπόλοιπα 10 δισ. ευρώ από εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο», αποκάλυψε ο κοιναγορίτης παράγοντας, για να συμπληρώσει ότι στην τριετία 2013-2015 θα «πουληθούν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και η ακίνητη περιουσία, από τα οποία θα εισπραχθούν 35 δισ. ευρώ».

Για ΔΕΗ και ΟΤΕ, σημείωσε, ότι «δεν θεωρεί απαραίτητο το κράτος να έχει μετοχές» και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης να πουληθεί ένα ποσοστό». Χωρίς περιστροφές, το στέλεχος της Κομισιόν δήλωσε ακόμη ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι «ξεπερασμένο σύστημα»!

Στην ίδια ακριβώς ρότα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε δηλώσεις του («Καθημερινή»), διαπιστώνει «καθυστερήσεις» για τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι θα «γίνει και πώληση γης, όπως το παλιό αεροδρόμιο». Για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ότι τη «λύση» θα δώσουν οι «κανόνες της αγοράς», δηλαδή με βάση τα απάνθρωπα μέτρα που από κοινού έχουν συνδιαμορφώσει απέναντι στο λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατακρεούργηση κονδυλίων για Ασφάλιση και Υγεία(19/6/2013)
«Διά πυρός και σιδήρου» τα άγρια μέτρα(4/9/2012)
Ράβουν νέο αντιδραστικό κοστούμι στο λαό(17/5/2011)
Φάμπρικα ύψους 50 δισ. για την πλουτοκρατία(24/3/2011)
ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στην πολιτική που τσακίζει το λαό(15/2/2011)
ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ από κυβέρνηση - τρόικα(21/8/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org