Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεατρινισμοί από τη ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ για τη δημαγωγία των εργατοπατέρων

Συντονισμένη με την κυβερνητική κοροϊδία και τη δημαγωγία των συμμάχων της εμφανίστηκε η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωση για τα όσα είπε η τρόικα στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τους εκπροσώπους της τρόικας και μιλάνε για «φαεινές προτάσεις» σε ό,τι αφορά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η ΓΣΕΕ έχει το θράσος να χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους αυτούς με τους οποίους συνομιλεί σε τακτά διαστήματα και τους οποίους συνάντησε και πρόσφατα ο ΠΑΣΟΚος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας. Οσο για τις «φαεινές ιδέες», που επικαλείται η ΓΣΕΕ, κατά ένα μέρος έχουν ήδη εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, τις οποίες στήριξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντάς τες άλλοτε «μετοχοποίηση» και άλλοτε «αναπτυξιακή πολιτική» για τη χώρα.

Σε σχόλιό του για την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Μαζί με την κυβέρνηση, τον Καρατζαφέρη και τους θιασώτες της ΕΕ, από κοντά και η ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενώ όλοι μαζί υλοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, δήθεν θίχτηκαν από τους εκπροσώπους της τρόικας. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα αποδέχτηκε όλη την αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης, τώρα δήθεν διαφωνεί. Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι, όπως λέει και στην ανακοίνωσή της, "η ανόρθωση και η σωτηρία της οικονομίας", δηλαδή η κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ, να φύγουν μακριά απ' αυτήν. Να συμπορευτούν μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα. Να δώσουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά και με οργάνωση τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 11 το πρωί».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org