Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΙΑΛΟΓΟ» ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πυροτεχνήματα για να διαχυθούν οι ευθύνες

Επαναφέρει τα νόθα ιδεολογήματα περί «πατριωτισμού», για να βγάλει λάδι τους στρατηγικούς συμμάχους της

Η συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της ισοδυναμεί με υποταγή στη βαρβαρότητα. Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην ανυπακοή και την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής
Η συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της ισοδυναμεί με υποταγή στη βαρβαρότητα. Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην ανυπακοή και την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής
Σαν πολιτική στάση που υπηρετεί το «εθνικό συμφέρον» και τον «πατριωτισμό» προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση τη συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική της, ενόψει των νέων προαποφασισμένων μέτρων που προωθεί με σύμμαχο την τρόικα και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προς όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν σε διάλογο με την κυβέρνηση «για την εκπόνηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής», με ορίζοντα το 2015, ο Γ. Πεταλωτής είπε χτες:

«Είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την περίοδο που βιώνουμε να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά από συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα. Είναι η στιγμή που κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να αποδείξει τον πατριωτισμό και τη συναίσθηση του εθνικού συμφέροντος και της ιστορικότητας των αποφάσεων που καλούμαστε να λάβουμε».

«Εθνικό χρέος» και «πατριωτισμός» για την κυβέρνηση και τους συμμάχους της είναι η υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Εκεί συγκλίνουν όλα τα μέτρα που παίρνονται εντός και εκτός μνημονίου. Γι' αυτό και το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή απέρριψε την πρόταση για «διάλογο», σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το Γραφείο Τύπου του Κόμματος:

«Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος με μια κυβέρνηση η οποία έφερε στην Ελλάδα το Μνημόνιο και όλους εκείνους τους βάρβαρους μηχανισμούς που έναν στόχο έχουν: Την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση άλλωστε έχει ήδη τη συναίνεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, συνολικά των δυνάμεων του κεφαλαίου. Στον πόλεμο της πλουτοκρατίας ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του πόλεμο, με αφετηρία την απειθαρχία και την ανυπακοή, την πάλη για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο, η ΝΔ έθεσε σαν προαπαιτούμενο να ασπαστεί η κυβέρνηση όσες από τις προτάσεις της δεν έχει υιοθετήσει ακόμα για την παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου. Ο ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε έτοιμος «να καθίσουμε, να σκεφτούμε και να βρούμε έναν τρόπο για να βοηθήσουμε τη χώρα μας», αφού σύμφωνα με τον Γ. Καρατζαφέρη, «αν αποτύχει ο Παπακωνσταντίνου, θα έχει αποτύχει όλη η Ελλάδα».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δε θα συμμετάσχει στο διάλογο, ενώ ο Φ. Κουβέλης έσπευσε, λέγοντας ότι «η συμμετοχή σε ένα διάλογο, με σαφήνεια θέσεων και αντιπαραθετικών απόψεων, δεν βλάπτει την ακεραιότητα των κομμάτων. Αντίθετα αναδεικνύει υπευθυνότητα». Απευθείας διαθέσιμη δήλωσε και η Ντ. Μπακογιάννη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2011-05-24 00:00:00.0)
Προσπαθεί να «δέσει» τους στρατηγικούς συμμάχους της(2011-03-04 00:00:00.0)
Καμιά συναίνεση - λαϊκή συμμαχία(2011-03-04 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση ...για τους τύπους(2009-03-05 00:00:00.0)
Συμμέτοχο και συνένοχο θέλει το λαό(2005-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ