Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παίζει με τις λέξεις για να κρυφτεί η σύμπλευση

Χρεώνει στην κυβέρνηση «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας, ενώ εκείνη μιλάει για «επικερδή αξιοποίηση»

Να αποκρύψει την πλήρη σύμπλευσή της με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, επιδιδόμενη σε κοκορομαχίες με την κυβέρνηση, είτε γύρω από το ύφος των δηλώσεων των στελεχών της τρόικας, είτε γύρω από την πρόταση για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας.

Η ηγεσία της ΝΔ αναγόρευσε ως μείζον το ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αποφεύγοντας συνειδητά οποιαδήποτε αναφορά στο ψητό του επικαιροποιημένου μνημονίου. Ετσι, τα λαλίστατα κατά τα άλλα στελέχη της ΝΔ δεν έκαναν καμία δήλωση για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων και τη γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα τους επόμενους μήνες, αλλά ούτε και για τις αντιασφαλιστικές ανατροπές σε επικουρικές συντάξεις, βαρέα και ανθυγιεινά, το ενιαίο μισθολόγιο κοκ.

Ομως και στο ζήτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας η στάση της ηγεσίας της ΝΔ είναι άκρως υποκριτική, αφού η πρόταση της τρόικας και της κυβέρνησης είναι και δική της πρόταση. Δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Παρασκευής ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας έσπευσε να χαιρετίσει την πρόταση εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί μετά «από επτά μήνες απραξίας η τρόικα καταλήγει στο ίδιο ποσό» (σ.σ. των 50 δισ. ευρώ), με αυτό που περιλαμβανόταν στη πρόταση που είχε παρουσιάσει ο Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο τον περασμένο Ιούλη.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ίδια ακριβώς πρόταση, που η ηγεσία της ΝΔ είχε παραδώσει στους επικεφαλής της τρόικας και πίεζε για την εφαρμογή της. Μετά το θέατρο που παίχτηκε από το βράδυ της Παρασκευής, η ηγεσία της ΝΔ άλλαξε το τροπάρι, επιχειρώντας να πείσει ότι τάχα η πρόταση κυβέρνησης και τρόικας είναι «εκποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ενώ η δική της είναι «επικερδής αξιοποίηση»!

«Αλλο εκποίηση, άλλο αξιοποίηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επικαλούμενος προς τούτο ομιλία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβρη, στην οποία είχε αναφερθεί σε «απευθείας πώληση», σε αντίθεση τάχα με τον πρόεδρο της ΝΔ που είχε μιλήσει «για μορφές επικερδούς αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, χωρίς να χάνεται η κυριότητά τους».

Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι οι μορφές που προτείνει η ΝΔ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, όπως μακροχρόνιες μισθώσεις 50 και πλέον χρόνων (!), ΣΔΙΤ, λίζινγκ κ.ά., καταλήγουν στο ίδιο και χειρότερο αποτέλεσμα, στο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Παράλληλα η ΝΔ υποστηρίζει ένθερμα το νέο πακέτο στήριξης ύψους 30 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες, στο όνομα της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παίρνουν και τα ακίνητα των Ταμείων(11/9/2013)
Δεδομένη η στήριξη του μεσοπρόθεσμου(1/6/2011)
Για την πλουτοκρατία από την αρχή ως το τέλος(13/5/2011)
Απόλυτη συναίνεση πίσω από τις κοκορομαχίες(22/2/2011)
Δηλώνει δικαιωμένη για το «άλλο μείγμα» της απάτης(17/12/2010)
Τα όρια της εξαπάτησης(16/7/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org