Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Οι αγώνες τού χτες φωτίζουν τους αγώνες τού σήμερα

Η μεγαλειώδης και νικηφόρα απεργία στη «ΛΑΡΚΟ» ξετυλίχτηκε μπροστά στα μάτια πλήθους νέων εργαζομένων και φοιτητών που γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνιας της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας, που διοργάνωσε η ΤΟ Νοτίων Συνοικιών με κεντρικό ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Το «παρών» έδωσε και ένα μέρος από την ηγεσία του σωματείου της ΛΑΡΚΟ τότε, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο Χρήστο Οικονόμου.

Οι νέοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μέσα από τα ρεπορτάζ της εποχής εκείνης, τις φωτογραφίες του αγώνα, τα εργατικά τραγούδια και τα ποιήματα μεγάλων ποιητών για τα δίκαια της εργατικής τάξης, αφομοίωσαν πολύτιμη πείρα για τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε ένας αγώνας να οργανωθεί σωστά και να είναι νικηφόρος.

Η νικηφόρα κατάληξη αυτού του αγώνα, που προήλθε μέσα από την καλή οργάνωση, την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων ολόκληρης της χώρας, καθώς και εργαζομένων από το εξωτερικό, που συνεισέφεραν ηθικά και υλικά, δεν περιορίστηκε στα στενά όρια της ΛΑΡΚΟ, αλλά έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους αγώνες των εργαζομένων ολόκληρης της χώρας.

Στην κεντρική του ομιλία ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οι νέοι κομμουνιστές δίνουμε ξεχωριστό βάρος στη μελέτη και προβολή της Ιστορίας της εργατικής τάξης, των αγώνων της στη χώρα μας και διεθνώς. Εμπνεόμαστε από την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος, του Κόμματός μας. Που είναι η Ιστορία του ιδεολογικού - πολιτικού και οργανωτικού διαχωρισμού της εργατικής τάξης από την αστική τάξη της χώρας μας.

Σήμερα, εμείς πρέπει να φανούμε αντάξιοι των αγώνων της τάξης μας. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να λύσουμε το βασικό πρόβλημα. Την οργάνωση της εργατικής τάξης και των παιδιών της ενάντια στον πόλεμο που εξαπολύει το μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ, πλουτοκρατίας, των υπόλοιπων κομμάτων της και των συμμάχων τους στην ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αγώνας που μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο με την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας».

Από την πλευρά του ο τότε πρόεδρος του σωματείου, Χρ. Οικονόμου, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν δεν υπήρχε η ενότητα των εργαζομένων, η συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων γύρω από τους απεργούς, η απεργία της ΛΑΡΚΟ δε θα γινόταν. Αν όμως δεν υπήρχε η στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η απεργία αυτή δε θα πετύχαινε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ