Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία

Με το σύνθημα: «Δημόσια δωρεάν Υγεία, καμία πληρωμή των ασθενών», εργαζόμενοι του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι», συνταξιούχοι, μαζικοί φορείς της περιοχής, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν χτες πρωί, για περίπου δύο ώρες, συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο. Για τις ώρες αυτές οι ασθενείς εξετάζονταν χωρίς να πληρώνουν το 5ευρω χαράτσι, αλλά και για τις εξετάσεις τους. Η κινητοποίηση είχε την ευρεία αποδοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά και των ασθενών. Ασθενείς επιδοκίμαζαν την πρωτοβουλία και κατήγγειλαν ότι τους ζητάνε να πληρώσουν στα δημόσια νοσοκομεία άγρια χαράτσια για την υγεία τους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση μερίδας των εργαζομένων του ακτινολογικού τμήματος, οι οποίοι απαιτούσαν γραπτή έγκριση του διοικητή του νοσοκομείου - ο οποίος γνώριζε για την κινητοποίηση - προκειμένου να μην πληρώνουν οι ασθενείς.

Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, των συνταξιούχων, του ΜΑΣ, εργαζομένων στους ΟΤΑ, μαζικών φορέων απ' τις συνοικίες Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανή, Ιλίσια, έγινε χτες το πρωί «μπλόκο» στα ταμεία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Απ' τις 7.30 το πρωί και έως τις 10.00 π.μ. οι ασθενείς που προσέρχονταν στα εξωτερικά ιατρεία εξετάζονταν δωρεάν χωρίς να πληρώσουν το 5ευρω χαράτσι ή για εξετάσεις.

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Λήμνου έκαναν χτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στη Μύρινα της Λήμνου. Από νωρίς το πρωί, κρατώντας σημαίες και πανό που έγραφε: «ΟΧΙ στο χαράτσι των 5 ευρώ», μοίραζαν στους εργαζόμενους και ασθενείς την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την Υγεία και το κάλεσμα για κοινό αγώνα για δημόσια δωρεάν Υγεία και για την ανατροπή του νόμου της κυβέρνησης για την Υγεία. Την ώρα της κινητοποίησης οι ασθενείς δεν πλήρωναν το χαράτσι. Στη συνέχεια έκαναν εξόρμηση στο ΙΚΑ του νησιού, όπου μεταξύ άλλων κάλεσαν τους κατοίκους στην απογευματινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι της Μύρινας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ