Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΡΗΤΗ
Ακούραστη δράση

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράση απάντησαν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, χτες από νωρίς το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις και της Κρήτης. Στα Χανιά στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πικετοφορία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και πορεία. Στο Ηράκλειο, δυνάμεις του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από τις 8.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας, Λίγο μετά τις 10.30 όλοι μαζί, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Περιφέρειας.

Στο Ρέθυμνο, από τις 8 το πρωί έως και τις 11 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και γυναικών της ΟΓΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Επίσης, στις 10 το πρωί η επιτροπή ανέργων του συνδικάτου οικοδόμων Ρεθύμνου και του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο ΙΚΑ Ρεθύμνου, για να σφραγιστούν βιβλιάρια ανέργων. Η διοίκηση του ΙΚΑ, μετά από επαφή που είχε με το Υπουργείο, απάντησε στους συγκεντρωμένους ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι την επόμενη φορά θα σφραγιστούν θέλουν δε θέλουν, γιατί όπως επισήμαναν νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Στο Νομό Λασιθίου οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν από τις 7.30 το πρωί έως και τις 10.30 συμβολική κινητοποίηση στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου. Εργαζόμενοι και δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο του ΙΚΑ στη Σητεία. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και το βράδυ με συγκεντρώσεις και Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας. Στα Χανιά διαδήλωσαν εργάτες με την έμπρακτη συμπαράσταση αγροτών και κτηνοτρόφων της ΠΑΣΥ, αλλά και των άλλων συσπειρώσεων της ΠΑΣΕΒΕ, γυναικών της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έγινε και στο Ρέθυμνο με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.

  • Οι ταξικές δυνάμεις στην Ικαρία προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου και στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο. Στη Σάμο έγινε συμβολική κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και χτες το πρωί στα Ταμεία του Νοσοκομείου Σάμου.

Σε δίωρη κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Κω από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ. προχώρησαν χτες εργατικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ