Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εχουμε τη δύναμη!

Από τη χθεσινή πορεία στους δρόμους της Αθήνας
Από τη χθεσινή πορεία στους δρόμους της Αθήνας
«Εχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Ολοι μαζί στην απεργία στις 23 Φλεβάρη! Να μη λείψει κανείς από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 το πρωί!».

Αυτό το κάλεσμα ακούστηκε ξανά και ξανά, χτες το βράδυ στους δρόμους της Αθήνας, την ώρα της διαδήλωσης των ταξικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της μέρας ολοήμερης δράσης, που είχαν κηρύξει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Οι συγκεντρωμένοι, απευθύνθηκαν πλατιά στα καταστήματα του «εμπορικού τριγώνου» της Αθήνας, στους εμποροϋπάλληλους των πολυκαταστημάτων και τους μικρούς επαγγελματίες.

Στα καταστήματα, ιδιαίτερα στην Αιόλου και την Αγ. Μάρκου, οι μαγαζάροτερες - στην πραγματικότητα μικροί ΕΒΕ, που προσπαθούν να επιβιώσουν - «έπιαναν» κουβέντα με τους συγκεντρωμένους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο», ήταν τα λόγια μιας γυναίκας στην Αιόλου, απαντώντας στο κάλεσμα για να συμμετέχει στην απεργία. Και λίγο παρακάτω μια άλλη επαγγελματίας, έλεγε: «Δεν πάει άλλο. Πρέπει να αντιδράσουμε, για το καλό μας. Αλλιώς τα πράγματα θα χειροτερεύσουν». Ολοι όσοι συζητούσαν με τους συγκεντρωμένους, έβγαζαν οργή και αγανάκτηση, για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας»

Η συγκέντρωση, ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά), με ομιλίτρια τη Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, η οποία επισήμανε: «Οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Στις 23 Φλεβάρη νεκρώνουμε τους τόπους δουλειάς. Συμμετέχουμε στην απεργία με το ΠΑΜΕ και τη λαϊκή συμμαχία».

Αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία, δυναμική και με παλμό, στους δρόμους της Αθήνας. Από την Αιόλου, στην Ερμού και από εκεί στη Μητροπόλεως και την Αγίου Μάρκου, οι ταξικές δυνάμεις, κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ και μοιράζοντας φυλλάδια, δεν άφησαν μαγαζί που να μη μοιράσουν τις προκηρύξεις, που να μην καλέσουν στην απεργία. Τα συνθήματα, δε σταμάτησαν λεπτό. Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια και οι διαδηλωτές, ανανέωσαν το ραντεβού τους, όχι στις 23 Φλεβάρη, αλλά την επόμενη κιόλας μέρα, στους τόπους δουλειάς, προπαγανδίζοντας την απεργία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ