Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10891

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στη μάχη της απεργίας στις 23 Φλεβάρη
  • Με σημαντική παρακαταθήκη τη μεγάλη απήχηση της προχτεσινής πανελλαδικής κινητοποίησης, οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν στη μάχη της απεργίας στις 23 Φλεβάρη.
  • Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ: Αθήνα στην Ομόνοια στις 11 π.μ. Θεσσαλονίκη, Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10.30 π.μ. Πειραιάς, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, στις 10.30 π.μ.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ άφθονος πλούτος στα αφεντικά

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να αντιμετωπίσουν το μνημόνιο διαρκείας της φτώχειας και της ανεργίας πρέπει να απεγκλωβιστούν οριστικά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να ξεπεράσουν τις αυταπάτες και τη μοιρολατρία

«Κανείς δε θα μείνει ανεπηρέαστος από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»! απείλησε χθες η τρόικα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. Μέσα στους στόχους τους είναι να τσακίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει, με τα νέα μέτρα - καρμανιόλα, που συναποφάσισαν. Και να παραδώσουν τους εργαζόμενους βορά στο αδηφάγο κεφάλαιο για άκρατη κερδοφορία. Επί της ουσίας συμφωνούν και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αποτελεί στρατηγική τους επιλογή, για να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η προώθηση μέτρων όπως: Η με κάθε τρόπο κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και θεσμοθέτηση ατομικών, η δραστική μείωση των μισθών, η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υποδομών.


ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Κλιμάκωση οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής

Κλιμάκωση της οργανωμένης εργατικής λαϊκής ανυπακοής και αντεπίθεσης για να καταργηθούν όλα τα διόδια, κατά της ακρίβειας και των αντεργατικών μέτρων, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  15

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΚΕ: Προκαλούν βάναυσα το λαό

Ιταμή επίθεση ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων των εργαζομένων, εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου. «Με τις προκλητικές δηλώσεις τους για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα εργαζομένων και μικρομεσαίων, οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας ξεπέρασαν κάθε όριο. Είναι γνωστό ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι χρήσιμοι στην κυβέρνηση, αλλά με αυτές τις παρεμβάσεις τους προσβάλλουν βάναυσα το λαό. Η κυβέρνηση οφείλει να διαχωρίσει τη θέση της και να τις καταδικάσει», τονίζει το ΚΚΕ.


Η μπόχα του «ΣΚΑΪ»

Λύσσαξε ο τηλεοπτικός «ΣΚΑΪ» ενάντια στον «902», με ψέματα, άθλια υπονοούμενα για το ΚΚΕ και κατασκευασμένα «στοιχεία». Η αντιΚΚΕ υστερία του σταθμού του εφοπλιστή Αλαφούζου απαντήθηκε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος και δημοσιεύματα στον «Ριζοσπάστη», όπου καταρρίφθηκαν, μία προς μία, οι ψευτιές του «ΣΚΑΪ». Αποκαλύφθηκε ότι ο καημός του δεν ήταν για την «πολυφωνία», όπως ωρύονταν σε βάρος του «902», αλλά η στρατευμένη αποστολή του να χτυπήσει τη λειτουργία του «902». Χτες, στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό του πρόγραμμα, ο «ΣΚΑΪ» επαναλάμβανε τις αθλιότητες σε βάρος του «902». Εκανε, όμως, «γαργάρα» τα όσα αποκάλυψε ο «Ρ», για το πώς ο σταθμός του Αλαφούζου αντιλαμβάνεται την «πολυφωνία», την οποία παραβιάζει ασύστολα σε βάρος του ΚΚΕ, και του λαϊκού κινήματος, παρά το γεγονός ότι σκούζει για την αστική νομιμότητα. Να γυρίσουν οι εργαζόμενοι την πλάτη στα Μέσα προπαγάνδας των αστών. Ενημέρωση αποκλειστικά από τον «902» και τον «Ριζοσπάστη».



ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις σχολείων

ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Πανελλαδική δράση στις 15 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  21
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
«Ηταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ»

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ενιαίος ταξικός αγώνας για Λαϊκή Υγεία

ΣΕΛ.  11
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Του χαρίζουν επιπλέον 30 δισ. ευρώ

ΣΕΛ.  6  -  7
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Παραίτηση Μουμπάρακ και η εξουσία στο Στρατό

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ