Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Απαίτησαν απόσυρση και δωρεάν παροχές στο λαό

Αρνήθηκαν συνάντηση ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών

«Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι
«Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι
Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και δωρεάν παροχές Υγείας για όλο το λαό αποκλειστικά από το κράτος απαίτησαν οι ταξικές δυνάμεις σε μαχητική συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Υγείας, στις 10 π.μ.

Η συγκέντρωση στη διάρκεια της πανιατρικής απεργίας έγινε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ. Με συνθήματα, όπως «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» οι συγκεντρωμένοι έκαναν καθαρό ότι θα ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης που προωθεί με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο τελικά κατατέθηκε χτες στη Βουλή - και όχι προχτές όπως γράφτηκε στις εφημερίδες.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό κατακρεουργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, μειώνει τις υποχρεώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και πετσοκόβει τις παροχές του ΙΚΑ. Ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι η μεταφορά των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των παροχών του Ιδρύματος. Ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, είπε ότι αν γίνουν κοινοπραξίες - όπως κάνουν οι εταιρείες - και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, τότε κέρδη θα έχουν μόνο οι επιχειρηματίες.

Επικίνδυνη πολιτική

Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», υπογράμμισε ότι το πολυνομοσχέδιο, σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης να προσλαμβάνει ένα νοσηλευτή στη θέση πέντε που συνταξιοδοτούνται, καθώς και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40-60%, θα έχει ως κατάληξη στο άμεσο μέλλον να μειωθούν δραματικά και να υποβαθμιστούν επικίνδυνα οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία. Η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου, εκ μέρους των υγειονομικών του ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ, τόνισε ότι, όσον αφορά στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό, το πολυνομοσχέδιο καταργεί τον εναπομείναντα κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης με στόχο να οδηγήσει τους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα και να απαλλάξει το κράτος και τους εργοδότες απ' τις δαπάνες για την Υγεία. Ο Γιάννης Καβαλάρης, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των Φαρμακοποιών, υπογράμμισε πως με το πολυνομοσχέδιο μπαίνουν λουκέτα στα φαρμακεία της γειτονιάς και των μικρών χωριών. Η διακίνηση, πρόσθεσε, των φαρμάκων περνάει στα χέρια μεγάλων ομίλων και το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα. Ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), κατάγγειλε την υποκριτική στάση εκείνων που σηκώνουν τον κουρνιαχτό περί νομιμότητας και τόνισε την ανάγκη να παλέψουν ενωμένοι όλοι εκείνοι που σακατεύονται απ' τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα στο οποίο, μεταξύ των άλλων, τονίζεται: «Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου στο σύνολό του, αφού αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που κάνει την υγεία προνόμιο για λίγους και αντικείμενο κερδοφορίας, υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Υποθηκεύει το επίπεδο της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, επιδεινώνει τους όρους και τις συνθήκες εργασίας μεγάλης πλειοψηφίας γιατρών και υγειονομικών. Δεν δεχόμαστε οι υγειονομικοί να ασκούμε την ιατρική, τη νοσηλεία των ασθενών με κριτήριο το "κόστος", την επιχειρηματική ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, την περικοπή κρατικών και εργοδοτικών δαπανών, τα "ελάχιστα πακέτα παροχών", τη συμμετοχή των ασθενών στις πληρωμές για φάρμακα, για εξετάσεις και θεραπείες για τα τακτικά ραντεβού και τα επείγοντα».

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Α. Λοβέρδο ή τον υφυπουργό Μ. Τιμοσίδη, οι οποίοι τους παρέπεμψαν στο γενικό γραμματέα Ν. Πολύζο. Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν συνάντηση σε αυτό το επίπεδο. «Τους καταγγέλλουμε και συνεχίζουμε», είπε ο Δήμος Κουμπούρης καλώντας στην απεργία στις 10 Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική περήφανη απάντηση στην εξοντωτική πολιτική(2013-04-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στη φτώχεια(2012-12-21 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση στους υπονομευτές της ζωής τους(2012-09-05 00:00:00.0)
Σύσκεψη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και Παιδείας(2011-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ