Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Καταγγέλλει τις προσπάθειες κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

Καταδικάζει τη σχετική απόφαση του νομάρχη Κυκλάδων

Ενταγμένη στο πλαίσιο των προσπαθειών κατάργησης της αργίας της Κυριακής, είναι και η απόφαση του νομάρχη Κυκλάδων για «προαιρετική» λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» καταγγέλλει την απόφαση του νομάρχη Κυκλάδων, που, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και προτάσεις Εμπορικών Συλλόγων, αποφάσισε να επιτρέψει, δήθεν προαιρετικά, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες για το 1οτρίμηνο του 2011.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια και σε άλλες περιοχές, με στόχο την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Οι μικροί έμποροι και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πτώσης του τζίρου, από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και από την άγρια φορολογική επίθεση, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες.

Τους μόνους που θα ωφελήσει σε βάρος των χιλιάδων μικρών εμπόρων το άνοιγμα τις Κυριακές και τις αργίες είναι τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες που με αυτόν τον τρόπο θα απορροφήσουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου και της αγοράς και θα οδηγήσουν χιλιάδες μικρά μαγαζιά στον αφανισμό.

Αυτά τα συμφέροντα με υπόδειξη της κυβέρνησης θέλει να εξυπηρετήσει ο καταργημένος πλέον νομάρχης.

Κοροϊδεύουν και προσβάλλουν χιλιάδες μικρούς εμπόρους που αγωνίζονται για να κρατήσουν τις δουλειές τους, όταν ισχυρίζονται ότι με περισσότερες μέρες και ώρες δουλειάς θα αυξηθεί ο τζίρος των μαγαζιών. Δηλώνουμε ότι το Αγωνιστικό - Αντιμονοπωλιακό Κίνημα των Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - μικρών Εμπόρων, θα αντιπαλέψουμε, με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας, το μέτρο που έχει σκοπό να επιταχύνει τη μονοπώληση της αγοράς, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και τον αφανισμό των μικρών καταστημάτων. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους να αντιδράσουν, να κινητοποιηθούν, και από κοινού να αντισταθούμε στην απόφαση που είναι αρχή για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα για την πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλίων(2014-08-15 00:00:00.0)
Στοιχεία για την κυριακάτικη λειτουργία στο Εμπόριο(2014-07-23 00:00:00.0)
Ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη»!(2012-12-15 00:00:00.0)
Η Κυριακή είναι μέρα αργίας!(2010-11-27 00:00:00.0)
Υπονομεύουν ανοιχτά την κυριακάτικη αργία(2008-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ