Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποίηση ενάντια στη φτώχεια

Την πολιτική που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε χρεοκοπία κατάγγειλαν οι συνταξιούχοι με τις συγκεντρώσεις τους

Την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική διαδήλωσαν, παρά το τσουχτερό κρύο, οι συνταξιούχοι σε μια σειρά πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, οι συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΤΑΕ) και της Ενωσης Απόστρατων Αστυνομικών Αττικής και έδωσαν μαζικό και αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση που οργάνωσαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων απηύθυναν από το βήμα της συγκέντρωσης σύντομους χαιρετισμούς. Ο ένας μετά τον άλλο κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που περικόπτει τις συντάξεις, αυξάνει τη φορολογία, επιβάλλει δυσβάσταχτες για τους συνταξιούχους αυξήσεις στο ρεύμα και το πετρέλαιο, τους αναγκάζει να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τους γιατρούς και τα φάρμακά τους. Κάλεσαν σε κοινό αγώνα απέναντι στα κοινά προβλήματα και στα βάρβαρα μέτρα που πλήττουν όλους τους συνταξιούχους.

«Μας έφτασαν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση με τη φοροκαταιγίδα, με τα μέτρα περικοπών των συντάξεών μας, με το ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πληρώνεται», δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Οι συνταξιούχοι βρίσκονται πραγματικά, μαζί με την εργατική - λαϊκή οικογένεια, στην εξαθλίωση. Επομένως, ο αγώνας μας γίνεται γι' αυτό ακριβώς, για να αποκρούσουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές, να δυναμώσουμε μαζί το συνταξιουχικό και το εργατικό κίνημα για να δώσουν την απάντηση που χρειάζεται. Η απάντηση πρέπει να είναι μία: Ο λαός, η εργατική τάξη, ενωμένος για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου, της ΕΕ που μας έχουν φτάσει στην πείνα, στη δυστυχία, στη χειροτέρευση της ζωής μας».

Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Αστυνομικών Αττικής, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, δήλωσε πως η ενωμένη πάλη όλων των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων «αποτελεί μονόδρομο για να εμποδιστούν τα μέτρα αυτά αλλά και τα επόμενα».

Ακολουθώντας τις οδούς Αθηνάς και Ερμού, οι συνταξιούχοι κατέληξαν, με πορεία μέσα από το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Βρήκαν όμως τις πόρτες του κλειστές. «Δεν είμαστε τρόικα εμείς, να βρίσκουμε ανοιχτές τις πόρτες», τόνισε ο Δ. Κουμπούρης, καταγγέλλοντας το υπουργείο και τη στάση του στους συγκεντρωμένους. «Εμείς είμαστε εργατόκοσμος», συνέχισε, «βγάζουμε όχι μόνο το δικό μας αλλά και το δικό τους ψωμί. Καιρός να βγάζουμε μόνο το δικό μας», κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης και τόνισε πως οι αγώνες και η πάλη των συνταξιούχων θα συνεχιστούν.

Στη Λάρισα, στη συγκέντρωση στο Επιμελητήριο μίλησαν οι Δ. Γιαννούκας, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Θ. Κουματζέλης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ κι ακολούθησε πορεία που έφτασε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όπου και παραδόθηκε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο και μίλησε ο Γ. Ρούσσας, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ