Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ»
24ωρη προειδοποιητική απεργία

Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, για σήμερα Παρασκευή 21 Δεκέμβρη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του «Αττικό Μετρό» στη Γενική τους Συνέλευση αντιδρώντας στη μείωση των μισθών και στην απαξίωση της Εταιρείας.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, η εταιρεία υπάχθηκε «στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα την περικοπή των αποδοχών του προσωπικού ήδη κατά μέσο όρο 40% σε σχέση με το 2009, ενώ με την εφαρμογή των προβλέψεων του νέου νόμου Ν.4093/2012 (ενιαίο μισθολόγιο) η περικοπή εκτοξεύεται περαιτέρω σε εξωπραγματικά ποσοστά (άνω του 50%). Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η ταχύτατη αποστελέχωση της Εταιρείας με οικειοθελείς αποχωρήσεις του δυσεύρετου εξειδικευμένου προσωπικού της σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό και ως εκ τούτου η αποδυνάμωση της Α.Μ. και η άμεση απειλή με κατάρρευση του οικοδομήματός της.

Η εκτέλεση Εργων ΜΕΤΡΟ από μία Εταιρεία αποστελεχωμένη και απαξιωμένη, είναι η απόλυτη συνταγή αποτυχίας. Διαγράφεται προφανής κίνδυνος ασφάλειας των κατασκευών (υπόγεια έργα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), ποιότητας των κατασκευών, κατασπατάλησης του προϋπολογισμού και βαλτώματος των έργων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ