Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FINTEXPORT»
Συμπληρώνουν πέντε βδομάδες κατάληψης

Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Πέντε βδομάδες κατάληψης του εργοστασίου συμπληρώνουν σήμερα οι εργάτες της FINTEXPORT (παρασκευάζει μάλλινες μοκέτες), οι οποίοι εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, απαιτώντας άμεση καταβολή δεδουλευμένων ενός χρόνου καθώς και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.

Χτες, σε γενική συνέλευση των εργαζομένων, αποφασίστηκε να καταγραφούν - με ευθύνη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων - τα δάνεια που έχουν στο όνομά τους οι εργάτες της FINTEXPORT, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για να «παγώσουν» οι καταβολές των δόσεων για όσον καιρό συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση. Επιπρόσθετα, εντείνουν τις πιέσεις τους για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, το Σάββατο 22 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Σωματείο Εργαζομένων Εριοβιομηχανίας «FINTEXPORT ΑΕ». Η εκδήλωση θα γίνει στο εργοστάσιο (Χελμού 21, Αγ. Στέφανος), όπου οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη εδώ και 35 μέρες. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τα συνδικάτα της Αττικής, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης. Την ίδια μέρα, 22 Δεκέμβρη, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας προγραμματίζει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εργοστασίου, στις 11 π.μ.

Ταυτόχρονα, δεκάδες συνδικάτα απ' όλο τον κόσμο έχουν στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ