Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2012 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11439

Κοινή πάλη ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις

Διακήρυξη του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, του ΚΚ Ιταλίας (Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά), του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, της Ενωσης Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας και του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5

ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ

Το ζήτημα της ριζικής αλλαγής, αντικειμενικά, μπαίνει στην ημερήσια διάταξη και πρέπει να το επιβάλει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού

Με νέες αντιλαϊκές προσθήκες και χαράτσια εμπλουτίζονται οι διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που συζητιέται στη Βουλή. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαιμητόμο στα εισοδήματά τους, στο πλαίσιο της βίαιης προσαρμογής στις ανάγκες της ενίσχυσης του κεφαλαίου. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει για τη διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Τα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή πάλης ενάντια στη νέα φοροληστεία, διεκδικώντας φοροαπαλλαγές για το λαό. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο για την κρίση και τα χρέη που δημιούργησε. Το ζήτημα της ριζικής αλλαγής, αντικειμενικά, μπαίνει στην ημερήσια διάταξη και πρέπει να το επιβάλει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού παλεύοντας για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  3

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με υλικά το μεράκι και τα επίκαιρα μηνύματα

Ενα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους, διασκεδαστικό και εξαιρετικά επίκαιρο, έργο επέλεξε φέτος η ΚΝΕ να παρουσιάσει, στο πλαίσιο του πρωτοχρονιάτικου φεστιβάλ για παιδιά που θα γίνει στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό στις 29 και 30 Δεκέμβρη. Ο λόγος για «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, που θα αποδώσει η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.


ΣΕΛ.  8

Προσφορές

Ο Μ.Β. προσφέρει 2.500 ευρώ, τρίτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.



ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Μονόδρομος η κατάκτηση επαναστατικής στρατηγικής

ΣΕΛ.  10   -   11
Πείρα από τις 118 μέρες απεργία στην «Ανακύκλωση»

ΣΕΛ.  18   -   19
Το γερμανικό μοντέλο επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΣΕΛ.  15
Πολύμορφη η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

ΣΕΛ.  19
ΣΥΡΙΖΑ
Στη γύρα για συμμαχίες υπέρ των αστών

ΣΕΛ.  12
Μαύρη... η Χρυσή Αυγή για το λαό

ΣΕΛ.  14
Ούτε «περιοριστική», ούτε «επεκτατική» εξόντωση του λαού

Πουθενά, μα πουθενά στον κόσμο, κανένα μείγμα αστικής διαχείρισης της κρίσης, είτε περιοριστικό, είτε επεκτατικό, δεν μπορεί (και δε θέλει) να συμβιβάσει την καπιταλιστική ανάπτυξη με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οι ανατροπές, που έχουν να κάνουν με την υποτίμηση της εργατικής δύναμης και το άνοιγμα νέων πεδίων δράσης για το κεφάλαιο, είναι κυρίαρχες και στα δύο μείγματα.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ